Τρίτη 15 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Επιβλητική η Ιταλία, έκπληξη από τη Φινλανδία

Στον απόηχο των όσων συνέβησαν στην περίπτωση του Κρίστιαν Ερικσεν, όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης (που φυσικά μετά το περιστατικό πέρασε σε δεύτερη μοίρα) μέχρι τώρα ξεχωρίζουν η επιβλητική πρεμιέρα της Ιταλίας και η νίκη - έκπληξη της Φινλανδίας.

Στη Ρώμη, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης η Ιταλία επικράτησε με 3-0 της Τουρκίας για τον 1ο όμιλο, με τους «Ατζούρι» να κάνουν επίδειξη των υψηλών βλέψεών τους στη διοργάνωση με το «καλημέρα».

Στην Κοπεγχάγη, έπειτα από όσα συνέβησαν στο 41', το παιχνίδι για τον 2ο όμιλο συνεχίστηκε με αρκετή καθυστέρηση και τη Φινλανδία να κάνει την έκπληξη και να παίρνει σπουδαίας σημασίας νίκη με 1-0 (Πογιάνπαλ 60') επί της Δανίας, που έχασε πέναλτι (74' Χόιμπιεργκ). Για τον ίδιο όμιλο το Βέλγιο, που θεωρείται και εκ των φαβορί της διοργάνωσης, χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση νίκησε άνετα στην Αγία Πετρούπολη τη Ρωσία με 3-0 (Λουκάκου 10', 88', Μενιέ 34').

Τη δυσμενή παράδοσή της να μη νικάει σε πρεμιέρες Euro έσπασε η Αγγλία, που επικράτησε με 1-0 της Κροατίας (Στέρλινγκ 53') σε αγώνα για τον 4ο όμιλο. Στο άλλο ματς του ομίλου η Τσεχία πήρε πολύτιμη νίκη για τον στόχο της πρόκρισης, 2-0 τη Σκωτία (Σικ 42', 52').

Στο Αμστερνταμ για τον 3ο όμιλο η Ολλανδία έκανε τα εύκολα δύσκολα (προηγήθηκε με 2-0) αλλά τελικά επικράτησε της Ουκρανίας με 3-2 (Βαϊνάντουλμ 52', Βέγκχορστ 58', Ντάμφρις 85' - Γιαρμολένκο 75', Γιάρεμτσουκ 79') σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, κυρίως στο β' μέρος του. Στο άλλο ματς η Αυστρία νίκησε τη Β. Μακεδονία με 3-1 (Λάινερ 10', Γκρέγκοριτς 78', Αρναούτοβιτς 89' - Πάντεφ 28').


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ