Τρίτη 15 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ
Συγκλονιστικός Τσιτσιπάς, θρυλικός Τζόκοβιτς

Mε μια συγκλονιστική εμφάνιση στον τελικό του διεθνούς τουρνουά τένις Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι, όπου ηττήθηκε από τον κορυφαίο του αθλήματος Νόβακ Τζόκοβιτς, ολοκληρώθηκε η επιτυχημένη πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στη φημισμένη διοργάνωση. Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 3-2 σετ από το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, μένοντας στο δεύτερο σκαλί, κάτι που ωστόσο αποτελεί σημαντική επιτυχία, καθώς για πρώτη φορά έδωσε το «παρών» σε τελικό τουρνουά κατηγορίας Grand Slam. Μάλιστα οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Ελληνα τενίστα στο Παρίσι τον ανέβασαν στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης (από Νο 6). Για τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς αυτός ήταν ο 19ος τίτλος σε τουρνουά Grand Slam και ο 84ος συνολικά στην επιτυχημένη καριέρα του, ενώ έγινε ο τρίτος τενίστας στην ιστορία που καταφέρνει να έχει κερδίσει από δύο φορές την τετράδα των Grand Slam (Ρολάν Γκαρός - Γουίμπλεντον - Αμερικανικό Open - Αυστραλιανό Open).

Ο τελικός που άγγιξε τις 5 ώρες μεταξύ των δύο σπουδαίων αντιπάλων ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη, με τον Τζόκοβιτς να χρειάζεται να κάνει σπουδαία ανατροπή από το εις βάρος του 2-0 σετ για να φτάσει στη νίκη. Αρχικά ο Τσιτσιπάς με αρκετό πάθος, ιδιαίτερα στο πρώτο σετ, που εξελίχθηκε σε ντέρμπι, περιορισμό των λαθών και έξυπνη τακτική προηγήθηκε με 2-0 σετ (7-6, 6-2). Ωστόσο στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς αντέδρασε, βελτιώνοντας αρκετά το σερβίς του, και χάρη και στην εμπειρία του ισοφάρισε κατακτώντας τα δύο επόμενα σετ (6-3, 6-2), ενώ με την ψυχολογία υπέρ του και παρά την αντίδραση του Τσιτσιπά (που αντιμετώπισε και προβλήματα στη μέση) πήρε και το τάι μπρέικ με 6-4.

Η Κρεϊτσίκοβα τον τίτλο στις γυναίκες

Στον τελικό των γυναικών η Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα επικράτησε της Ρωσίδας Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με 2-1 σετ (6-1, 3-6, 6-4) και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο Grand Slam στην καριέρα της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ