Σάββατο 29 Μάη 2021 - Κυριακή 30 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

«Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε! Η εκμετάλλευση δεν "διευθετείται", καταργείται!»: Αυτό ήταν το μήνυμα ανάτασης, αισιοδοξίας, ανυποχώρητου αγώνα κόντρα στο αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα, που έστειλε η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Πέμπτη. Το μήνυμα αυτό μετέφεραν την ίδια μέρα απ' άκρη σ' άκρη όλης της Ελλάδας οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ, από την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης, δίνοντας έτσι και νέα ορμή στη μεγάλη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, ώστε σε κάθε χώρο δουλειάς και εργατογειτονιά να οργανωθεί η απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό έκτρωμα, για να μπουν νέες δυνάμεις στον αγώνα, να κάνουν υπόθεσή τους περισσότεροι εργαζόμενοι την οργάνωση της πάλης.

Για να ανοίξει «στα γεμάτα» η συζήτηση για το τι είναι σύγχρονο, γύρω από τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να κατακτήσουν οι εργαζόμενοι μείωση του εργάσιμου χρόνου, σταθερό ωράριο, σύγχρονα δικαιώματα στη ζωή και τη δουλειά. Να φτάσει η συζήτηση στην καρδιά του προβλήματος, στο εμπόδιο που πρέπει να ξεφορτωθεί η εργατική τάξη, που λέγεται καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και που φωτίζει τη διέξοδο για τον εργαζόμενο λαό, την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας, η οποία θα τα μετατρέψει σε κοινωνική ιδιοκτησία, πηγή ευημερίας για την κοινωνική πλειοψηφία.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συγκέντρωση της Πέμπτης στο Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ