Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποιητικός διαγωνισμός αφιερωμένος στον Γιάννη Ρίτσο

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας - Κύπρου διοργανώνει διαγωνισμό ποιήματος ή πεζόμορφου ποιητικού στοχασμού νέων 17-37 χρόνων, αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο.

Πρόκειται για τον τρίτο σχετικό διαγωνισμό που διοργανώνει ο Σύνδεσμος, μετά την επιτυχία που είχαν, στις αρχές του 2020, οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί ποίησης νέων για την Κική Δημουλά και τον Τάσο Λειβαδίτη.

Ο 3ος Διαγωνισμός Ποίησης του ΣΠΕΚ για τον Γιάννη Ρίτσο είναι σε εξέλιξη και λήγει στις 23/5/21. Δεν καταβάλλονται έξοδα συμμετοχής. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ελληνόφωνες νέοι και νέες, ηλικίας 17 μέχρι 37 χρόνων, από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια. Καθένας μπορεί να υποβάλει μόνο ένα έργο, αυθεντικά δικό του, που να μην έχει υποβληθεί σε άλλο διαγωνισμό. Το έργο, με θέμα την ελευθερία, τη δημοκρατία ή κάποιο άλλο ελεύθερο θέμα, πρέπει να είναι ποίημα 12-20 γραμμών (90-50 λέξεων) ή πεζόμορφος ποιητικός στοχασμός, κείμενο 16-23 γραμμών (250-370 λέξεων).

Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποστείλουν σύντομο βιογραφικό τους και να απαντήσουν σύντομα (100 λέξεις) στις ερωτήσεις «γιατί γράφεις ποίηση;» και «τι σε εμπνέει ή σε συγκινεί από την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου;».

Τα κείμενα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@cultural-association.com. Τα έργα που θα επιλεγούν, θα ενταχθούν στην Ανθολογία Ποίησης Νέων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας - Κύπρου «Για τον Γιάννη Ρίτσο».

Μαζί με την προκήρυξη του διαγωνισμού, στην ιστοσελίδα του ο Σύνδεσμος παραθέτει 11 ενδεικτικά ποιήματα του Ρίτσου και προτρέπει επίσης τους νέους να αναζητήσουν και άλλα έργα του, από βιβλία, το διαδίκτυο κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ