Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Η διάλυση κάθε δικαιώματός μας δεν θα περάσει!

«Η διάλυση κάθε δικαιώματός μας δεν θα περάσει!», τονίζουν το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και η Πανθεσσαλική Ενωση Επαγγελματιών Μουσικών, σημειώνοντας πως «ενώ είχε ανακοινωθεί τις προηγούμενες μέρες από την κυβέρνηση πως η εστίαση ανοίγει τη Δευτέρα 3 Μάη και αρκετοί συνάδελφοι είχαν κλείσει κάποιες πρώτες εμφανίσεις σε υπαίθριους χώρους καταστημάτων εστίασης, ξαφνικά την Τετάρτη 28/4 διά στόματος του κ. Χαρδαλιά αποκλείεται η ζωντανή μουσική (...μέχρι και η αναπαραγωγή μουσικής!!)».

Επισημαίνουν ότι «η ανακοίνωση αυτή είναι το λιγότερο κοροϊδία για τον κλάδο μας. Οι συνάδελφοι έχουν να δουλέψουν κοντά 1 χρόνο. Την ίδια στιγμή που γίνεται αυτό, η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει δώσει το επίδομα από το μητρώο καλλιτεχνών για Μάρτη - Απρίλη, αφήνοντας στο έλεος χιλιάδες συναδέλφους αυτόν τον μήνα».

Tο παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και η Πανθεσσαλική Ενωση Επαγγελματιών Μουσικών απαιτούν: Να δοθεί το επίδομα εδώ και τώρα, να επιτραπεί η ζωντανή μουσική στους χώρους εστίασης, να ανοίξουν όλοι οι χώροι πολιτισμού και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης με υγειονομικά πρωτόκολλα, επέκταση της επιδότησης κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεών τους, συμμετέχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 6 Μάη, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Λάρισας, ενώ αύριο θα δώσουν έκτακτη κοινή συνέντευξη Τύπου μπροστά από το «Θέατρο του Μύλου» στις 12 μ.

  • Στη διεξαγωγή εκλογών το Σάββατο 8 Μάη (12.00 - 19.00) στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καρδίτσας (Ιεζεκιήλ 44), για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, προχωράει το παράρτημα Καρδίτσας του ΠΜΣ, μετά από την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ