Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ζωγραφική έκθεση «Ελλειψις» του Νεκτάριου Μαρίνου

Η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Ελλειψις» του Νεκτάριου Μαρίνου παρουσιάζεται στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, έως τις 14 Μάη.

Τα έργα της έκθεσης αποτελούν ένα ολοκληρωμένο έργο σχετικό με τις ελλείψεις, με πολλαπλές αναγνώσεις. Σε ένα πρώτο επίπεδο, η λέξη έλλειψις παραπέμπει στην απουσία, στην απομόνωση, στην εγκατάλειψη, στην απώλεια. Σε ένα δεύτερο, ο όρος δηλώνει την επιλογή, την αφαίρεση. Ενώ σε ένα τρίτο, μεταφράζεται ως το αποτέλεσμα της επιβολής ενός στοιχείου έναντι του άλλου μέσα από ένα συγκρουσιακό σχήμα αντιθέσεων, που διαπερνά τη ζωή και κινεί τα νήματα.

Εχοντας ως βασική αρχή στα έργα του εκείνη του άπειρου, ορίζει τον κόσμο δίχως αρχή και τέλος. Το άπειρο είναι το πεδίο μέσα στο οποίο κινούνται οι πλανήτες σε σχήμα ελλειψοειδές. Είναι ο χώρος μέσα στον οποίο γεννιούνται, αναπτύσσονται, εξελίσσονται, μεταβάλλονται τα στοιχεία της φύσης (νερό, χώμα, φωτιά, αέρας), παλεύουν τα χρώματα αντιπαραθετικά μεταξύ τους.

Η έκθεση λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 18.00 - 20.00 και εφόσον ζητηθεί Σαββατοκύριακα κατόπιν συνεννοήσεως στα τηλέφωνα: 6976974000 και 6976676694.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org