Πέμπτη 29 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Καταγγέλλει απόλυση εργαζόμενης που διεκδικούσε αξιοπρεπείς συνθήκες

Παρέμβαση - εξόρμηση ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων, στις δομές προσφύγων σε Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στις Δομές Προσφύγων, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Οπως καταγγέλλει, αφορμή αποτέλεσε η απόλυση εργαζόμενης που απασχολούνταν σε δράσεις της DRC και στις δύο προαναφερόμενες δομές, επειδή διεκδικούσε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες, αλλά και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Η DRC επικαλείται προσχηματικά περικοπές λόγω της σταδιακής απόσυρσης των ΜΚΟ από τις δομές προσφύγων. Ομως δεν πείθει, καθώς την απέλυσε την ώρα που άνοιγε άλλες θέσεις εργασίας στο ίδιο τμήμα.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στις Δομές Προσφύγων σημειώνει: «Σε συνέχεια και άλλων ΜΚΟ, που πετούσαν και συνεχίζουν να πετούν στο δρόμο εργαζόμενους μέσα σε μία νύχτα, έρχεται να προστεθεί η πρακτική της DRC, που μόνο καινούργια δεν είναι! Αιφνιδίως σταματούν να υπάρχουν θέσεις εργασίας και να υλοποιούνται προγράμματα, αφήνοντας εργαζόμενους και πρόσφυγες - μετανάστες στην τύχη τους, με τους πρώτους να βρίσκονται στις ουρές του ΟΑΕΔ και τους δεύτερους να αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο προγράμματα και καθημερινότητα. Η DRC φτάνει μάλιστα ακόμη πιο πέρα, εφαρμόζοντας πιστά τον συνδικαλιστικό νόμο που δεν έχει ακόμη ψηφιστεί καν! Απολύει με αστείες δικαιολογίες όποιον σηκώσει κεφάλι σε όλα αυτά, αδιαφορώντας φυσικά για τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και τους πρόσφυγες. Και φυσικά όλα αυτά γίνονται εν μέσω πανδημίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δομές και τα κέντρα "φιλοξενίας" έχουν δει πολλά από τον "ανθρωπισμό" των ΜΚΟ και του κράτους, με τα μέτρα προστασίας της υγείας προσφύγων και εργαζομένων να έχουν πάει περίπατο, θέτοντας τη ζωή τους καθημερινά σε κίνδυνο. (...) Ολο το νομικό οπλοστάσιο είναι στα χέρια τους!».

Τέλος, σημειώνει ότι η πρακτική των ΜΚΟ επιβεβαιώνει πως ο «ανθρωπισμός» τους δεν μπαίνει πάνω από τα κέρδη τους!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να επαναπροσληφθεί η συνδικαλίστρια από τη ΜΚΟ που την απέλυσε(2024-04-12 00:00:00.0)
«Οχι» στον πόλεμο, μέτρα προστασίας για όλους τους πρόσφυγες(2022-03-26 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση να σταματήσει να ρίχνει «λάδι στη φωτιά», να απεγκλωβίσει πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά(2020-02-05 00:00:00.0)
Οι θέσεις του ΚΚΕ(2017-10-01 00:00:00.0)
Απαιτεί ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους διαβίωσης(2017-02-07 00:00:00.0)
Καταδικάζουν τις ρατσιστικές κραυγές μίσους(2016-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ