Πέμπτη 29 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Προσχηματική η αντίθεση άλλων παρατάξεων για τις ανεμογεννήτριες

Προσχηματική χαρακτηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χαλκίδας την αντίθεση των άλλων δημοτικών παρατάξεων στην εγκατάσταση και νέων ανεμογεννητριών στην περιοχή, με αφορμή το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα.

Οπως σχολιάζει μεταξύ άλλων η «Λαϊκή Συσπείρωση», «το ψήφισμα που συνδιαμόρφωσαν η δημοτική αρχή της κας Βάκα (ΝΔ) και ο συνδυασμός του κ. Καλαθέρη (ΣΥΡΙΖΑ) και στήριξαν οι υπόλοιπες παρατάξεις (κ. Παγώνη, κ. Καθαροσπόρη), αφήνει στο απυρόβλητο την πολιτική που οδηγεί σε αυτήν την κατάσταση την Εύβοια, δεν αποκαλύπτει τον πραγματικό ένοχο, κάνοντας πλάτες στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Το θεσμικό ή το χωροταξικό πλαίσιο είναι ακριβώς αυτά που ανοίγουν τον δρόμο στις επιχειρήσεις, είναι αυτά που ψήφισαν ή διατήρησαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει πως «από την πρώτη στιγμή στηρίζει τα αιτήματα των κατοίκων και των συλλόγων, τόσο στις κινητοποιήσεις που γίνονται, όσο και από τη θέση μας μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια: Για να μην παραδοθούν τα βουνά μας στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων, για φθηνό ρεύμα χωρίς "πράσινα" και άλλα δημοτικά τέλη που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς.

Ως εκ τούτου καταθέσαμε ως ψήφισμα το κείμενο συλλόγων που δραστηριοποιούνται και παλεύουν για τη μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νομό μας με αιτήματα:

  • Να μην παραδοθούν τα δάση και τα βουνά της περιοχής μας στους επιχειρηματικούς ομίλους! Να μην εγκατασταθούν αιολικά πάρκα στην οροσειρά της Δίρφυς! Να απορριφθούν οι αιτήσεις εγκατάστασης και να μην ξεκινήσουν εργασίες για τα αιολικά πάρκα.
  • Φθηνό ρεύμα για τα λαϊκά σπίτια με δραστική μείωση της τιμής του ρεύματος, κατάργηση του "πράσινου" τέλους, των δημοτικών και άλλων τελών που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς.
  • Σύγχρονο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος και πρόσληψη επαρκούς, μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία και τη συντήρησή του».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ