Σε σύλληψη μετατράπηκε χτες η προσαγωγή του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μαζί με άλλα τρία άτομα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας που είναι σε εξέλιξη με την εποπτεία εισαγγελέα, μετά τις καταγγελίες του εκδότη του «Documento», Κώστα Βαξεβάνη.
Τα αδικήματα που του αποδίδονται μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα, είναι σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση στη διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα), ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα), ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία στην προμήθεια και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδής καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.
Κατηγορείται μαζί με τους άλλους δύο συλληφθέντες για τις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με «Καλάσνικοφ», όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα, καθώς, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα που επικαλούνται αστυνομικές πηγές, φέρεται ότι τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο από τους συλληφθέντες για να τις υλοποιήσουν.
Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ίδιοι πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στη Νέα Ερυθραία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, προέκυψε ότι το «Καλάσνικοφ» που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Μ. Φουρθιώτη. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο Μ. Φουρθιώτης γνώριζε τους δύο δράστες, οι οποίοι είναι άτομα με ποινικό παρελθόν, στην περιοχή του Πειραιά και τους είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν ως φύλακες, όπως ανέφεραν οι ίδιοι. Ο τρίτος από τους συλληφθέντες είναι ο αδελφός ενός από τους δύο συλληφθέντες, ο οποίος φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών. Σημειώνεται ότι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είχε ταυτοποιηθεί από την αρχή, σχεδόν, από DNA σε τσάντα που τους έπεσε στη Ν. Ερυθραία.
Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο αναμενόταν να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.