Τετάρτη 17 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΙΑΝΜΑΡ
Δεκάδες νέοι θάνατοι διαδηλωτών

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος στη Μιανμάρ. Οι δυνάμεις ασφαλείας της χούντας βάλλουν με αληθινά πυρά και τα θύματα αυξάνονται διαρκώς. Τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για πάνω από 50 νεκρούς μόνο την Κυριακή.

Η χούντα επέβαλε επίσης στρατιωτικό νόμο σε διάφορες περιοχές, επικαλούμενη τις πυρπολήσεις άνω των 30 εργοστασίων κινεζικών συμφερόντων (μεγάλο μέρος των διαδηλωτών κατηγορεί το Πεκίνο ότι στηρίζει τους πραξικοπηματίες). Ανακοίνωση της κινεζικής πρεσβείας προτρέπει τη Μιανμάρ «να λάβει περαιτέρω αποτελεσματικά μέτρα για να σταματήσει όλες τις βίαιες πράξεις, να τιμωρήσει τους δράστες όπως προβλέπει ο νόμος και να διασφαλίσει τη ζωή και την περιουσία των κινεζικών επιχειρήσεων και του προσωπικού τους».

Οι εξελίξεις στη Μιανμάρ απασχόλησαν και τις επαφές των Αμερικανών υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας στην Ιαπωνία (βλ. και σελ. 28), με τον Αντ. Μπλίνκεν να αναφέρει ότι «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν σθεναρή δράση ενάντια σε εκείνους που χρησιμοποιούν βία κατά του βιρμανικού λαού, καθώς ζητά αποκατάσταση της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησής του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ