Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Απέναντι στην αντιλαϊκή τους πολιτική θα βρίσκουν συνέχεια την αντίδραση του λαού και της νεολαίας

Καταδικάζοντας την πρωινή επίθεση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ, το Γραφείο Τύπου της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει στον αυταρχικό της κατήφορο και την ένταση της καταστολής. Σήμερα Πέμπτη 11/3/2021 προχώρησε στην εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ, δημιουργώντας παράλληλα ένα κλίμα αστυνομοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων, ελικοπτέρων που πετάνε πάνω από την πόλη, ενώ δεν δίστασε ακόμα και να απαγορεύσει την είσοδο των δημοσιογράφων στο ΑΠΘ.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση απαντά στα προβλήματα με καταστολή. Μπροστά στο αίτημα των φοιτητών να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, που παραμένουν έναν χρόνο τώρα κλειστά, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας, για να μπορέσουν οι φοιτητές να γίνουν ξανά φοιτητές, η κυβέρνηση απαντά με βία και καταστολή.

Ενδεικτικό των στοχεύσεών της είναι ότι η επιχείρηση έγινε ενώ ήδη είχε ανακοινωθεί ότι η κατάληψη θα λήξει σήμερα το πρωί.

Το κλίμα τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Απέναντι στην αντιλαϊκή τους πολιτική θα βρίσκουν συνέχεια την αντίδραση του λαού και της νεολαίας.

Τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων. Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες».

Να δυναμώσει και το πείσμα για οργάνωση του αγώνα

Αντίστοιχα, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του για την εισβολή της Αστυνομίας στο ΑΠΘ επισημαίνει:

«Οι σημερινές εικόνες επέμβασης και καταστολής της Αστυνομίας στο ΑΠΘ είναι αποκαλυπτικές και δημιουργούν συναισθήματα αποτροπιασμού: Κουκουλοφόροι αστυνομικοί να συλλαμβάνουν φοιτητές και να τους συμπεριφέρονται σαν να είναι εγκληματίες. Φοιτητές, εκλεγμένοι Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ, που βρέθηκαν στον χώρο του Πανεπιστημίου, να απωθούνται βίαια έξω από το Πανεπιστήμιο.

Αποδεικνύεται ότι το μόνο ξένο σώμα σήμερα στο ΑΠΘ ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις και όχι οι φοιτητές που με καθαρό πρόσωπο διεκδικούν να ανοίξουν οι σχολές τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Οσο η κυβέρνηση προσπαθεί με καταστολή και τρομοκρατία να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών, τόσο θα δυναμώνει και η αγανάκτησή τους. Γιατί οι ζωές και οι σπουδές τους βρίσκονται σε lockdown μόνιμα σε αυτό το σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης. Τώρα, όμως, πρέπει να δυναμώσει και το πείσμα για οργάνωση του αγώνα, για την πιο μαχητική διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Για να μετατραπεί η οργή στη δική μας αντεπίθεση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ