Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΟΛΑΙΑ
Φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα καταδικάζουν την επίθεση

Παραστάσεις διαμαρτυρίας σήμερα σε πρυτανείες Ιδρυμάτων της Αττικής

Ψηφίσματα καταδίκης της νέας επίθεσης καταστολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο υπογράφουν φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα και δίνουν νέα αγωνιστικά ραντεβού, επιμένοντας να ανοίξουν οι σχολές για τους φοιτητές και όχι για την αστυνομία, δηλώνοντας ότι ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά.

Στο πλαίσιο αυτό Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου της Αθήνας δίνουν σήμερα αγωνιστικό ραντεβού στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ (Προπύλαια) στις 12 το μεσημέρι. Αντίστοιχα ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου προγραμματίζει σήμερα παρέμβαση στην πρυτανεία του ιδρύματος στη 1 το μεσημέρι, Σύλλογοι του Ε.Μ. Πολυτεχνείου έχουν αντίστοιχο ραντεβού στις 11 το πρωί και Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Π1) επίσης στις 11 το πρωί, στις πρυτανείες τους.

Συγκέντρωση καταδίκης της νέας αστυνομικής επέμβασης στο ΑΠΘ διοργάνωσαν χτες οι φοιτητικοί σύλλογοι της Λάρισας, μπροστά από την Ιατρική Σχολή, στην πλατεία Ταχυδρομείου. Εκεί μοίρασαν και διάβασαν την ανακοίνωσή τους με την ντουντούκα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τους φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ απ' όλες τις σχολές».

Ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες φοιτητών έγιναν χτες σε Ξάνθη και Κατερίνη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ