Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΤΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκφράζουν συμπαράσταση στους αγώνες των μαθητών

Τη συμπαράστασή τους «στους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών του Λυκείου Κατασταρίου, αγώνες που πραγματοποιήθηκαν μετά από ομόφωνη απόφαση του 15μελούς του σχολείου», εκφράζουν με ανακοίνωσή τους η Τομεακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Ζακύνθου της ΚΝΕ και καλούν την κυβέρνηση «να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα των μαθητών που αγωνίζονται για την προστασία της υγείας τους αλλά και των οικογενειών τους, για τη μόρφωσή τους, σε όλη την Ελλάδα και στο νησί μας».

«Ολο αυτό το διάστημα που τα σχολεία ανοιγοκλείνουν, οι μαθητές δοκιμάζονταν κλεισμένοι στα σπίτια τους μπροστά σε μια οθόνη, μακριά από φίλους και συμμαθητές και η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια», τονίζουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, και καταδικάζουν την προσπάθεια του διευθυντή να βάλει εμπόδια στον αγώνα των μαθητών για μέτρα προστασίας.

Οπως σημειώνουν: «Πιστεύουμε πως έπρεπε οι μαθητές ανεμπόδιστα και με δημοκρατικές διαδικασίες να μπορέσουν να αποφασίσουν για τον αγώνα τους, πράγμα που δεν έγινε. Το ότι δεν έγινε αποδεικνύεται και από το ηλεκτρονικό μήνυμα (email) που υπογράφει ο διευθυντής του σχολείου, με ημερομηνία 1/3/21, προς τους γονείς, στο οποίο αναφέρεται: "Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες καλημέρα. Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα επιχειρήθηκε κατάληψη από ορισμένους μαθητές στο σημείο της καντίνας του σχολείου. Πραγματοποιήθηκε είσοδος των καθηγητών μέσω του Γυμνασίου και το σχολείο άνοιξε. Τα μαθήματα γίνονται κανονικά και στους μαθητές που αρνούνται να εισέλθουν καταχωρούνται απουσίες"».

Οι Οργανώσεις σχολιάζουν και σχετικό κείμενο του Συλλόγου Διδασκόντων, που κατηγορεί τις ΟΒ της ΚΝΕ που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους μαθητές, και «καταδικάζει την προσπάθεια πολιτικοποίησης των σχολείων απ' όπου κι αν προέρχεται» και την «προσπάθεια για τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του σχολείου». Σχετικά με αυτά, στην ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απαντούν ότι «στα σχολεία παρεμβαίνουν πολιτικά πρώτα απ' όλα οι εκάστοτε κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) που θέλουν να μην αντιδρά κανείς, να μην αμφισβητεί κανείς την πολιτική τους. Να αποδέχεται ο καθένας πως, ό,τι ζει, είναι η μοναδική πραγματικότητα που μπορεί να υπάρξει. Είναι το ίδιο το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων.

Το δικαίωμα στην ελεύθερη σκέψη, κρίση και βούληση το στερούν όσοι δεν αφήνουν ελεύθερους τους μαθητές, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να αποφασίσουν δημοκρατικά για τους αγώνες και τα αιτήματά τους και όχι η ΚΝΕ που εκφράζει την αλληλεγγύη της. Επίσης, από τα ίδια τα πράγματα φαίνεται ότι η λειτουργία των σχολείων γενικότερα δεν είναι ομαλή, το αντίθετο», τονίζουν μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ