Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΝΑΧΟΥ
Να δοθεί λύση ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ

Παρέμβαση για να δοθεί λύση στο πρόβλημα, που παραμένει άλυτο και μήνες ταλανίζει τους γονείς του 2ου Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Μονάχου στην Riessstrasse και του 1ου Λυκείου, έκανε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο, μετά από έρευνες διαπιστώθηκε πως υπάρχει η επικίνδυνη και καρκινογόνος ουσία PCB, πάνω από τα επιτρεπτά όρια, με συνέπεια να κινδυνεύει η υγεία των 400 μικρών παιδιών. Οι γονείς με τον αγώνα τους - είχαν καταλάβει και το Προξενείο - κατάφεραν να πετύχουν δεσμεύσεις από τους αρμόδιους φορείς για τη μεταστέγασή τους. Ομως αυτές οι δεσμεύσεις δεν τηρούνται και οι γονείς και τα παιδιά τους ακόμα ταλαιπωρούνται.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας προέβη σε τηλεφωνικό διάβημα στον ειδικό γραμματέα Παιδείας Ομογενών Δ. Χαλκιώτη και του ανέφερε ότι, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Σχολείου, τους ασκούνται πιέσεις με υπεύθυνες δηλώσεις, ώστε να πάνε τα παιδιά τους στο ακατάλληλο σχολείο καθώς και αφήνουν τα σχολικά λεωφορεία να μεταφέρουν τους μαθητές, μόνο στο κτίριο αυτό, παρά τις δεσμεύσεις για μεταστέγαση, ενώ όσα παιδιά πηγαίνουν στα σχολεία που αποφασίστηκε να μεταστεγαστούν βρίσκουν τις αίθουσες κλειστές. Στην απάντησή του ο κ. Χαλκιώτης ισχυρίστηκε ότι η πλειοψηφία των γονιών έχει δεχτεί να παραμείνει στο αρχικό κτίριο και ότι οι καταγγελίες αφορούν μια μικρή μειοψηφία. Επίσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου, έθεσε το ζήτημα στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, αλλά και εκεί εισέπραξε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ