Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να καταργηθούν οι νόμοι - λαιμητόμοι

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εκπρόσωποι των μαθητών από διάφορα σχολεία του Πειραιά. Η κινητοποίηση έγινε με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά. Φωνάζοντας συνθήματα κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, κατευθύνθηκαν από την πλατεία Κοραή προς το ΥΕΝ, όπου και ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Σουμάκη, για να του παραδώσουν το ψήφισμα της συγκέντρωσης και να του εκθέσουν τα δίκαια αιτήματά τους. Ομως για μια ακόμη φορά, τόσο ο υπουργός, όσο και η υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας απουσίαζαν. Ετσι, τοιχοκόλλησαν το ψήφισμα στην είσοδο του υπουργείου.

«Οι συμμαθητές μας έδωσαν, για μια ακόμη φορά, απάντηση σε όλους αυτούς που πίστευαν ότι το μαθητικό κίνημα "ξέφτισε"», μας λέει ο Βαγγέλης Παστελάκος, μαθητής της Β` Λυκείου του 3ου ΕΛ Αγ. Σοφίας, σημειώνοντας: «Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία σε βάρος συμμαθητών μας και καλούμε όλους τους μαθητές να αγωνιστούν για τα δικαιώματα στη ζωή και τη μόρφωση».

Στη συνέχεια, η Αγγελική Πούλου, μαθήτρια της Α` Λυκείου στην Ιωννίδειο Σχολή Πειραιά, μας λέει: «Το μαθητικό κίνημα δεν μπαίνει σε γύψο. Το Ιδιώνυμο δεν πέρασε. Οι μαθητές, έχοντας στο πλευρό τους γονείς, εργάτες και τους καθηγητές τους, αγωνίστηκαν για το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη μόρφωση και έσπασαν την τρομοκρατία. Ο Δρακουμέλ Αρσένης και η κυβέρνησή τους ας λάβει καλά το μήνυμα ότι καμία επιτροπή είδους "Καζάζη" με τις ψευτορυθμίσεις της που δεν αλλάζουν την ουσία του νόμου δεν πρόκειται να μας κάνει να σταματήσουμε τον αγώνα μας για την κατάργηση των νόμων - λαιμητόμων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ