Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7585

Εφιάλτης για την Ελλάδα η ΟΝΕ

Συγκλονιστικά στοιχεία της Eurostat αποκαλύπτουν:

  • Είμαστε η φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η απόσταση από τους πλουσιότερους μεγαλώνει συνεχώς.
  • Ηπειρος και νησιά Βορείου Αιγαίου οι πιο φτωχές περιοχές σ' ολόκληρη την ΕΕ. Οι Eλληνες εργαζόμενοι είναι με διαφορά οι πιο φτωχοί.
  • Μύθος η «σύγκλιση» των οικονομιών. Στην πραγματικότητα μεγάλωσαν η απόκλιση μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών κρατών και η κοινωνική ανισότητα.

ΣΕΛ.  11

Εξώδικο με νέες απειλές έστειλε χτες ο Γιαννόπουλος
ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ κατά του «Ριζοσπάστη»

Εχει κάνει και άλλη αγωγή στην εφημερίδα μας για χρηματική αποζημίωση, φτάνοντας έτσι στον εξωφρενικό αριθμό, μέσα σε ένα μήνα, των 2 αγωγών, των 2 μηνύσεων  και του 1 εξωδίκου!

Νέα θρασύτατη επίθεση εξαπέλυσε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ενάντια στην εφημερίδα του ΚΚΕ, τον «Ριζοσπάστη» μας. Ακόμα δεν είχε τελειώσει χτες το μεσημέρι η απολογία των υπευθύνων της εφημερίδας στην ανακρίτρια για τη δεύτερη κατά σειρά μήνυση Γιαννόπουλου, κι έφτανε με δικαστικό κλητήρα εξώδικο του υπουργού με νέες απειλές και με τα ίδια σαθρά επιχειρήματα.

Αφορμή για τη νέα αυτή πρόκληση στάθηκε η δημοσίευση στο «Ρ» της 1-2-2000, όπως κατά λέξη γράφει στο εξώδικο: «... Υπό τον τίτλο "Δυναμική απάντηση στην επιχείρηση φίμωσης του "Ριζοσπάστη" - Λαϊκό Συλλαλητήριο κλπ." συνεχίζετε την πολιτική και δημοσιογραφική πρακτική σας της διαστρέβλωσης της αλήθειας και την κακοποίηση της ωμής πραγματικότητας πάνω στη συκοφαντική συμπεριφορά σας σε βάρος του κ. Γιαννόπουλου...».

Ταυτόχρονα με το εξώδικο ενημέρωνε ότι έχει καταθέσει και δεύτερη αγωγή για νέα χρηματική αποζημίωση (!), η οποία δεν έχει φτάσει ακόμα στην εφημερίδα και είναι άγνωστο στη διεύθυνση το ακριβές περιεχόμενό της.

Με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία, οι διώξεις κατά του «Ριζοσπάστη» έχουν φτάσει μέσα σε ένα μήνα στον πρωτοφανή αριθμό των 2 αγωγών, των 2 μηνύσεων και του 1 εξωδίκου. Αμείωτες συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις στο πλευρό του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη».


«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη"», βροντοφώναξαν χτες οι νέοι και νέες της ΚΝΕ, κάνοντας πορεία στο κέντρο της Αθήνας



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Πράσινο» στην τηλεοπτική ασυδοσία

Την ασυδοσία των ιδιοκτητών των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών εξασφαλίζει η κυβέρνηση, με αντάλλαγμα τη στήριξη της πολιτικής της και τη χειραγώγηση του λαού, καταγγέλλει το ΚΚΕ


ΣΕΛ.  3
ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Απόφαση κλιμάκωσης των αγώνων

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, στο τρίτο δεκαήμερο του Φλεβάρη, αποφάσισαν χτες οι αγρότες της Καρδίτσας, δίνοντας αποστομωτική απάντηση στην κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης και ψηφοθηρίας


ΣΕΛ.  18   -   19
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΕΑΒ

«Είναι η ώρα της αφύπνισης», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), καθώς η κυβέρνηση δρομολογεί το ξεπούλημα της επιχείρησης.


ΣΕΛ.  9

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ