Τετάρτη 3 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ
Σε 18 μέρες έκλεισαν σχεδόν 500 κρεβάτια!

Ανακοινώσεις για το υποτιθέμενο «σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ» αναμένεται να κάνει σήμερα η κυβέρνηση, μετά από έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα γίνει το πρωί και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δηλώσεις του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια.

Πάντως, χτες, ο υπουργός, προσπαθώντας να κουκουλώσει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση, αναφέρθηκε στις συγκεντρώσεις και τις πορείες.

Κι επειδή μιλούν για σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ, το μόνο σχέδιο που έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα αποτυπώνεται - όπως ομολόγησαν οι ίδιοι χτες:

-- στο κλείσιμο 474 κρεβατιών (391 απλών και 83 ΜΕΘ) για την αντιμετώπιση άλλων νόσων, μέσα σε 18 μέρες, και τη μετατροπή τους σε Covid.

-- στις «10.000 προσλήψεις υγειονομικών» με ημερομηνία λήξης, όταν εξακολουθούν να λείπουν πάνω από 30.000 γιατροί και νοσηλευτές.

Και βέβαια, η επαναφορά της υποκατάστασης των ελλείψεων με τον εμβολιασμό πέφτει κι αυτή στο κενό, καθώς ακόμη και ο εμβολιασμός όσων είναι άνω των 60 ετών αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ...τρεις μήνες, «θα είναι εμβολιασμένοι εντός του Μαΐου».

Μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση, η κυβέρνηση αντί να επιτάξει εδώ και τώρα τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, επιδίδεται «σε συνεργασίες (...) Απόδειξη, έχουμε πάρει 120 κρεβάτια ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα και τα έχουμε κάνει non Covid». Απόδειξη ότι δεν πρόκειται για επίταξη είναι η ΠΝΠ που έσπευσε να φέρει η κυβέρνηση πριν ένα χρόνο, λίγες μέρες μετά την έναρξη της πανδημίας στη χώρα, με την οποία οι κλινικάρχες αποζημιώνονται διπλάσια για κάθε κρεβάτι από τα ασφαλιστικά ταμεία. Και όπως παραδέχεται, στόχος της «συνεργασίας» εκτός από την εξασφάλιση διπλάσιας αμοιβής για τους κλινικάρχες, είναι «να μετατρέψουμε κλινικές του ΕΣΥ σε Covid»...

Τα νοσοκομεία της χώρας, εργαζόμενοι και ασθενείς στενάζουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας της μιας νόσου. Και η κυβέρνηση αντί να κάνει προσλήψεις προσωπικού, να ανοίξει τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα «συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα και με θεραπευτήρια (...), με μέτρο, λελογισμένα και βάσει σχεδίου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ