Τετάρτη 3 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Εχουμε ό,τι ζητούν οι επενδυτές»

Eurokinissi

«Από όταν αναλάβαμε ψηφίσαμε περισσότερους από 100 νόμους και πολλοί από αυτούς είναι ακριβώς για να προσελκύσουμε Αμεσες Ξένες Επενδύσεις. Η πανδημία δεν μας οδήγησε σε αλλαγή ή παρέκκλιση από τον αρχικό μας στόχο. Η πανδημία είναι μεν ένας κραδασμός για όλο τον πλανήτη, αλλά προσωρινός, και ίσως εξελιχθεί σε χρυσή ευκαιρία, υπό την έννοια ότι ίσως παρουσιαστούν ευκαιρίες που δεν υπήρχαν προηγούμενα».

Αυτά είπε χτες ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και της ΜΚΟ «Endeavor Greece», στο πλαίσιο του ψηφιακού συνεδρίου «Innovative Greeks» («Καινοτόμοι Ελληνες»), επιβεβαιώνοντας ξανά ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση ως «ευκαιρία» για να σαρώσει δικαιώματα, ανοίγοντας το δρόμο για νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο.

Διαβεβαίωσε δε ότι η κυβέρνηση παρέχει ό,τι ζητούν οι «επενδυτές», προτάσσοντας το «σταθερό πολιτικό περιβάλλον» που τους διασφαλίζει, καθώς «ξεκλείδωσε πολλές επενδύσεις», «απλοποίησε» τις δημόσιες συμβάσεις και «τρέχει» σειρά από καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, για τις οποίες όπως είπε «είμαστε ακόμα στην αρχή».

Εξάλλου, παρουσιάζοντας ξανά την κρίση ως «μια τεράστια ευκαιρία να απελευθερώσουμε δημιουργικές δυνάμεις», μίλησε για τα βήματα που έχουν γίνει στον λεγόμενο «ψηφιακό μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα», για την πιο αποτελεσματική εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, κάνοντας «έκκληση» στους «επενδυτές» να έρθουν και να τοποθετηθούν σε τομείς όπως ακίνητα ή «μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις», είπε ότι «όραμά» του είναι η «καινοτομία» και η «επιχειρηματικότητα», παρουσιάζοντας ως επιτομή τους τη δημιουργία «νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα», αν και αναγνώρισε την ανάγκη για «μεγαλύτερες εταιρείες», με συγχωνεύσεις και εξαγορές σε κλάδους όπως η μεταποίηση.

Με πυξίδα τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και έγνοια να «αξιοποιηθεί» για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων το υψηλά ειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό, με βάση και τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, κάλεσε τους νέους επιστήμονες που τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική τους τους έστειλε στο εξωτερικό να επιστρέψουν, λέγοντας πως «θέλουμε τις δεξιότητές τους και το καινοτόμο ταλέντο τους, χρειαζόμαστε τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει στο παρελθόν. Μας παρέχουν ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα» και προσθέτοντας ότι οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων είναι «πολύ υψηλού επιπέδου, εξ ου και ξένες εταιρείες θέλουν να έρθουν εδώ και να επενδύσουν, δημιουργώντας τμήματα έρευνας», ενώ θύμισε και τα φορολογικά κίνητρα που έχει δώσει σε τέτοιες «επενδύσεις».

Συγχρόνως, έθεσε ακόμα πιο επιτακτικά την ανάγκη τους για στοίχιση της Εκπαίδευσης με τα προτάγματα της «αγοράς», επικαλούμενος και τα τερατουργήματα που έφερε σ' αυτόν τον τομέα η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες. Στόχος είναι «τα πανεπιστήμια να συνδέονται με (...) τις επιχειρήσεις. Και όσοι δεν κατευθυνθούν στα πανεπιστήμια, να έχουν την κατάλληλη κατάρτιση», είπε, προσθέτοντας ότι... «Από τα νηπιαγωγεία ακόμα χρειάζονται αλλαγές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ