Τετάρτη 3 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αποκλεισμός του Γραφείου Μέριμνας

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προχώρησαν χτες οι φοιτητικοί σύλλογοι των εστιακών φοιτητών και της Τεχνολογίας, στη Λάρισα, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εστιακοί φοιτητές, σε εστίες υποσυντηρημένες, που ρημάζουν.

Με τη δράση αυτή, που γίνεται για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, οι φοιτητικοί σύλλογοι αναδεικνύουν τις ευθύνες της Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που το τελευταίο διάστημα κάνει σοβαρή προσπάθεια, όχι βέβαια για να βρεθεί λύση στα προβλήματα των φοιτητών, αλλά για το πώς θα διασφαλιστεί οι φοιτητικές εστίες να συνεχίσουν να λειτουργούν μέσα από το χαράτσι που επιβάλλουν με μοναδικό στόχο το να εξασφαλίζεται κέρδος από επινοικίαση των δωματίων. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν έχει σταματήσει να πιέζει φοιτητές για το πότε θα πληρώσουν το χαράτσι των 150 και 400 ευρώ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ανέδειξαν και τις ευθύνες της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας. Μείωσε τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8%, έκανε 73 λιγότερες προσλήψεις καθηγητών από πέρυσι, τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη παραπάνω εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι σπουδές μας είναι σε αναμονή, υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν μπει καν στο αμφιθέατρο, η πρακτική άσκηση είναι στον πάγο για μεγάλο διάστημα».

Οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων δήλωσαν πως οι πολύμορφες δράσεις θα συνεχιστούν, με κορύφωση το μεγάλο συλλαλητήριο στις 10 Μάρτη, στις 13.30 στην πλατεία Ταχυδρομείου, μαζί με άλλους φοιτητικούς συλλόγους της Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ