Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Οικονομικών

Αγωνιστική «υποδοχή» επιφύλαξαν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή επισκέφτηκε τη Μαλεσίνα του δήμου Λοκρών.

Αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ από το εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα μεταλλεία του Αη-Γιάννη Βοιωτίας συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας. Με συνθήματα όπως «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» έδωσαν συνέχεια στον αγώνα τους ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που παραδίδει τη μεταλλευτική δραστηριότητα και τον ορυκτό πλούτο της ΛΑΡΚΟ στα μονοπώλια και παράλληλα στέλνει τους εργαζόμενους στην ανεργία.

Κατά την άφιξή του ο υπουργός απέφυγε να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, ωστόσο μετά την επίμονη στάση των εργατών της ΛΑΡΚΟ, που παρέμειναν έξω από το Δημοτικό Κατάστημα με συνθήματα και τραγούδια, δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων της Λάρυμνας, με αφορμή τη «συμβολική διαμαρτυρία απέναντι στην εγκληματική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τη ΛΑΡΚΟ», σημειώνει: «Από τη συνάντηση δεν βγήκαμε σοφότεροι. Εκνευρισμένος ο υπουργός από την παράσταση διαμαρτυρίας που κάναμε, αναμασώντας την ίδια "καραμέλα", μας είπε ότι "η ΛΑΡΚΟ μπαίνει μέσα, χρειάζεται χρηματοδότηση, οι εργαζόμενοι είναι συνυπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση" κ.λπ. κ.λπ.». Και προσθέτει: «Η επιχειρηματολογία μας απέναντι στην τοποθέτηση του υπουργού είχε ως βάση τις σημερινές υψηλές τιμές του νικελίου και την ανασφάλεια που ζουν οι εργαζόμενοι από την πολιτική της κυβέρνησης. Τελικά δεσμεύτηκε για δύο συναντήσεις, μία για τη λειτουργία του εργοστασίου και μία με το υπουργείο Εργασίας».

Παράλληλα το Σωματείο χαρακτηρίζει πρόκληση την κίνηση του δημάρχου Λοκρών να ευχαριστήσει τον υπουργό και να παροτρύνει την αντιπροσωπεία των εργαζομένων να πράξει το ίδιο! «Είναι πρόκληση η τοποθέτηση της δημοτικής αρχής. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής μας δεν χρωστούν τίποτα και σε κανέναν. Με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων λειτουργεί η ΛΑΡΚΟ μέχρι σήμερα, και είναι προ των πυλών του κλεισίματος από την πολιτική τους (...) Από την άλλη, δεν μπορεί η δημοτική αρχή να συνυπογράφει ψηφίσματα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ και μετά να μας προτρέπει να ευχαριστήσουμε τους υπουργούς για αυτήν την πολιτική», σημειώνει το Σωματείο.

Και προσθέτει: «Οι εργαζόμενοι θα δώσουμε τη μάχη από οποιοδήποτε μετερίζι. Θα είμαστε "παρών" σε οποιαδήποτε συνάντηση, σε οποιοδήποτε επίπεδο, αν και εφόσον αυτές πραγματοποιηθούν. Οπλο έχουμε τις τεκμηριωμένες θέσεις μας για τη ΛΑΡΚΟ, τα δίκαια και τίμια αιτήματα των εργαζομένων. Ο αγώνας συνεχίζεται. Με τον ίδιο τρόπο θα "υποδεχτούμε" όλους όσοι εισηγήθηκαν και ψήφισαν την εκποίηση του ορυκτού πλούτου, το σακάτεμα των θέσεων εργασίας, την κλοπή του μόχθου μιας ζωής των εργαζομένων, το τζογάρισμα στα ζάρια της συνέχισης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ