Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κοροϊδία για τις εκκρεμείς συντάξεις

Με μια προκλητική ανακοίνωση η οποία παίζει με τον πόνο δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων, που περιμένουν χρόνια να πάρουν τη σύνταξή τους, η διοίκηση του ΕΦΚΑ σε διθυραμβικούς τόνους κάνει λόγο για δήθεν «δυναμική που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ρυθμό έκδοσης των συντάξεων», με αφορμή τη δημοσίευση στοιχείων του προγράμματος «Ατλας».

Κυβέρνηση, υπουργείο Εργασίας και διοίκηση του ΕΦΚΑ κάνουν το άσπρο μαύρο για να κρύψουν τις ευθύνες τους, ωστόσο ακόμα και τα στοιχεία του «Ατλα» μιλάνε από μόνα τους: Τον Νοέμβρη του 2019 οι εκκρεμείς αιτήσεις μόνο για τις κύριες συντάξεις ανέρχονταν σε 158.525 και το συνολικό χρέος του ΕΦΚΑ προς τους συνταξιούχους σε 554,5 εκατομμύρια ευρώ. Τον Νοέμβρη του 2020 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) οι εκκρεμείς αιτήσεις κύριων συντάξεων ήταν 157.966, με το συνολικό χρέος προς τους συνταξιούχους να φτάνει τα 593,5 εκατ. ευρώ. Αρα η κατάσταση μέσα σε ένα χρόνο δεν βελτιώθηκε στο παραμικρό και παρέμεινε ίδια, κι αυτό παρά την εφαρμογή της περιβόητης «ψηφιακής σύνταξης» για ορισμένες κατηγορίες συντάξεων από το περασμένο καλοκαίρι.

Τις εξίσου μεγάλες ευθύνες και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία για το προηγούμενο διάστημα. Χαρακτηριστικά, τον Γενάρη του 2019 οι εκκρεμείς αιτήσεις ήταν 115.878 και στη συνέχεια η κατάσταση επιδεινώνεται μήνα με το μήνα. Τον Ιούλη του 2019 (μήνας εκλογών και αλλαγή της κυβέρνησης) αυξάνονται στις 138.895 εκκρεμείς αιτήσεις...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ