Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Αμεσα μέτρα στήριξης ζητούν οι εργαζόμενοι

φωτ.αρχείου
φωτ.αρχείου
Σε νέα κινητοποίηση, με αιχμή τα αιτήματα για την προστασία της υγείας, του εισοδήματος, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων του κλάδου, προχωρούν σήμερα, στις 12 μ., στο υπουργείο Εργασίας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία.

Σωματεία και εργαζόμενοι από όλα τα επαγγέλματα του κλάδου βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις, με συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις, ζητώντας από την κυβέρνηση και το υπουργείο να απαντήσουν στις επείγουσες διεκδικήσεις τους. Μια βδομάδα μετά τη δέσμευση του υπουργού Εργασίας, Κ. Χατζηδάκη, για συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων, καμία σχετική ημερομηνία δεν έχει οριστεί. Την ίδια στιγμή, στα ήδη οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, κυβέρνηση και εργοδότες προσθέτουν συνεχώς νέα.

«Φτάνει πια! Δεν θα ανεχτούμε άλλο την ανέχεια και την εξαθλίωση. Δεν θα συνεχίσουμε να θυσιάζουμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Διεκδικούμε τη δουλειά μας, το εισόδημά μας, την υγεία μας», τονίζει το κλαδικό Συνδικάτο.

Το Συνδικάτο διεκδικεί άμεσα μέτρα στήριξης για όλους τους εργαζόμενους που παραμένουν μέχρι σήμερα αποκλεισμένοι από κάθε μέτρο, όπως οι εποχικοί του Επισιτισμού, οι εργολαβικοί, οι τουριστικοί συνοδοί, οι ξεναγοί, καθώς και το δικαίωμα επαναπρόσληψης όλων των εποχικών σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Απαιτεί παράλληλα να καλυφθούν άμεσα τα ένσημα 80.000 εργαζομένων σε αναστολή που έχουν μείνει ανασφάλιστοι, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει καταβάλει, όπως όφειλε, τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Πρωτοβουλίες και σε άλλες πόλεις

Σε διαδικτυακή σύσκεψη σήμερα, στις 6.30 μ.μ., καλεί το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων τις διοικήσεις των σωματείων που έχουν στο δυναμικό τους εποχικά εργαζόμενους, με σκοπό να οργανώσουν από κοινού τη δράση τους.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού - Τουρισμού - Διανομέων Πρέβεζας, επιδίδοντας υπόμνημα με τα αιτήματά της στον ΟΑΕΔ και στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Η Επιτροπή Αγώνα διεκδικεί την καταβολή επιδόματος 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ