Πέμπτη 17 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Εμπρακτη αλληλεγγύη στην Πάτρα

Απαίτηση να γίνουν σεβαστές από την κυβέρνηση οι διεθνείς συνθήκες

Την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους αρμόδιους φορείς της Πάτρας για την επίλυση του προβλήματος των οικονομικών μεταναστών και των πολιτικών προσφύγων, με την εξασφάλιση τουλάχιστον ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί να παραμείνουν στην Πάτρα, απέσπασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης μετά από διαδοχικές συναντήσεις που είχε χτες το πρωί με τον περιφερειάρχη, το νομάρχη και το δήμαρχο.

Στις κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχε ο Π. Κοσιώνης με τον περιφερειάρχη, Νίκο Μπελιβάνη, το νομάρχη Αχαΐας, Στάθη Σερέτη, αλλά και το δήμαρχο της πόλης, Ευάγγελο Φλωράτο, υπήρξε η διαβεβαίωση για άμεση στέγαση των προσφύγων ακόμα και με ενοικίαση ξενοδοχείων, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του Κόμματος έδωσε συνέντευξη Τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επισκέφτηκε τους Κούρδους πρόσφυγες στην πλατεία Γεωργίου όπου συνεχίζουν την απεργία πείνας, την οποία έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα με κεντρικά αιτήματα την ύπαρξη ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και την ελεύθερη μετακίνησή τους στις χώρες της Ευρώπης.

Στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ, ο Π. Κοσιώνης τόνισε πως η αδιαφορία των αρμόδιων κρατικών φορέων - δεν υπάρχουν χώροι υποδοχής των προσφύγων, ούτε καν καταγραμμένος αριθμός τους - και η επίδειξη άμετρης σκληρότητας από την πλευρά των διωκτικών αρχών πρέπει να σταματήσουν και «να σκύψουμε στο πρόβλημα με ανθρωπιά σε συνδυασμό με την εφαρμογή των συγκεκριμένων διατάξεων των διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει η χώρα μας για τους πρόσφυγες». Δηλαδή, η κυβέρνηση υποχρεούται να παρέχει αξιοπρεπή στέγη, διατροφή και οικονομική βοήθεια προς τους πρόσφυγες μέχρι να λυθεί το πρόβλημά τους.

Τόνισε επίσης πως το πρόβλημα έχει και ιδεολογικές ρίζες από την πλευρά της κυβέρνησης και αυτό αποδεικνύεται με τη συγκεκριμένη πρακτική που ακολουθεί, καθώς αντί να μεριμνήσει για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων, όπως προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες, προβάλλει σαν λύση την «επαναπροώθηση» μεγάλου αριθμού προσφύγων, στέλνοντας πολλές φορές σε βέβαιο θάνατο ανθρώπους που διώκονται από τα αντιδραστικά καθεστώτα των χωρών τους.

Τέλος, αργά το βράδυ, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ με επικεφαλής το μέλος της Γραμματείας του Δήμο Κουμπούρη εξέφρασαν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους προς τους Κούρδους πρόσφυγες στο όνομα της εργατικής τάξης. Ο Δ. Κουμπούρης στην ομιλία του προς τους Κούρδους πρόσφυγες κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί και να εφαρμόσει τις διεθνείς συνθήκες, που έχει υπογράψει η χώρα για τους πρόσφυγες, και τόνισε πως τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ θα συμπαρασταθούν έμπρακτα σε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άμεσα και αποτελεσματικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ