Πέμπτη 17 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της παρακάρλιας περιοχής

Συγκεκριμένα μέτρα για την επίλυσή τους ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ

Τα προβλήματα των κατοίκων της παρακάρλιας περιοχής, που λόγω της επανασύστασης της λίμνης Κάρλας έχουν χάσει το μοναδικό τους εισόδημα, φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, με Ερώτηση που κατέθεσαν και απευθύνεται προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας.

Σε τρομερά βιοποριστικά και κοινωνικά αδιέξοδα - αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - βρίσκονται πάνω από 2.000 οικογένειες των πρώην παρακάρλιων κοινοτήτων από την εγκληματική αδιαφορία και την κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης για το τι μέλλει γενέσθαι της ζωής των ανθρώπων αυτών, μετά τον επαναπλημμυρισμό της περιοχής της πρώην λίμνης Κάρλας, από την οποία αντλούσαν το μοναδικό τους εισόδημα από την καλλιέργεια της γης και την εκτροφή ζώων.

Τώρα - τονίζουν οι δύο βουλευτές - με την επανασύσταση της Κάρλας ανατρέπεται η ζωή τους. Στερούνται πλέον του μοναδικού πόρου εισοδήματος, αφού θα μείνουν χωρίς γη για καλλιέργεια και εκτάσεις για την εκτροφή των ζώων. Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι πρόκειται για κοινωνική αποκατάσταση, για την οποία προβλέπεται και από την ΕΕ - για περιβαλλοντικά έργα απαιτούνται μελέτες κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων - αλλά και την ελληνική νομοθεσία. Πολύ περισσότερο - προσθέτουν - που το πρόβλημα είναι ηθικό και άκρως κοινωνικό για τις πάνω από 2.000 οικογένειες.

Τέλος, απευθύνουν στους υπουργούς το εξής ερώτημα: Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθούν οικονομικά οι παραπάνω οικογένειες των παρακάρλιων περιοχών της Μαγνησίας και τι, ώστε σε ενδεχόμενες προσλήψεις προσωπικού για τη λειτουργία του έργου οι προσλαμβανόμενοι να είναι από τους θιγόμενους των περιοχών αυτών;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ