Σάββατο 30 Γενάρη 2021 - Κυριακή 31 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Υπάλληλοι και μέσα λείπουν στον e-ΕΦΚΑ ... όχι ο project manager

«Δεν λείπει ο project manager στον e-ΕΦΚΑ. Υπάλληλοι και μέσα λείπουν», επισημαίνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΣΥΑΤ), αναδεικνύοντας την πολιτική ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για το αίσχος των εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, όπως και τις πραγματικές στοχεύσεις των σχετικών εξαγγελιών της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικά είναι τα ερωτήματα που θέτει:«Τι θα κάνει δηλαδή περισσότερο ο κύριος με τη βαρύγδουπη ιδιότητα από αυτό που κάνουν οι διορισμένοι από την κυβέρνηση διοικητής και 4 υποδιοικητές στον e-ΕΦΚΑ; Τι διαφορετικό θα κάνει από τους δεκάδες συμβούλους και παρασυμβούλους και ειδικούς συνεργάτες που έχουν προσλάβει "από τον ιδιωτικό τομέα" στον e-ΕΦΚΑ; (...) Δεν γνωρίζει η κυβέρνηση ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ από πλευράς τεχνολογικού εξοπλισμού κ.λπ. βρίσκονται στη "λίθινη εποχή" και προσπαθούν να ανταποκριθούν στα "βουνά" των υποθέσεων που τους ανατίθενται μέσα σε τρισάθλιες συνθήκες και χωρίς στοιχειώδη μέσα; Δεν γνωρίζει η κυβέρνηση το χάος που δημιουργήθηκε με τις διαδοχικές ενοποιήσεις και ιδιαίτερα με τη δημιουργία του κατ' ευφημισμόν "ηλεκτρονικού" ΕΦΚΑ, τις αλλεπάλληλες ενοποιήσεις (αποδιοργανώσεις λέμε εμείς) τμημάτων και υπηρεσιών, τις αλλαγές αντικειμένων και το πηγαινέλα αρμοδιοτήτων;».

Ειδικότερα για την υποστελέχωση, ο Σύλλογος σημειώνει πως ενώ το 2020 συνταξιοδοτήθηκαν από τον e-ΕΦΚΑ 557 εργαζόμενοι και αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός συνταξιοδοτήσεων φέτος, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προσλάβει μόνο 180 εργαζόμενους, ενώ «επιστρατεύει παλιούς συνταξιούχους ή ζητά να αποσπαστούν υπάλληλοι χωρίς εμπειρία για να βοηθήσουν στην έκδοση συντάξεων».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σήμερα στον ΕΦΚΑ εργάζονται συνολικά 8.463 υπάλληλοι, αντί για 9.194 που είναι οι οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις (731 κενές θέσεις).

Οπως προσθέτει ο ΣΥΑΤ, «υπουργείο Εργασίας και διοίκηση, μη λύνοντας ουσιαστικά κανένα χρονίζον πρόβλημα, αποφασίζουν τώρα, μετά την παταγώδη αποτυχία τους, να συγκροτήσουν και σε εμάς τη λειτουργία "κλιμακίων - ομάδων - υποομάδων εργασίας", για να δείξουν ότι προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, με ατομικές στοχοθεσίες που σε πολλές περιπτώσεις είναι ανέφικτες, υπερεντατικοποίηση της εργασίας ακόμα και τα Σαββατοκύριακα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ιδιώτες και η έκδοση των συντάξεων με χτεσινή τροπολογία(2021-04-21 00:00:00.0)
Προκλητική η διοίκηση του ΕΦΚΑ απέναντι στους εργαζόμενους(2021-04-08 00:00:00.0)
«Μέτρα» διαιώνισης των καθυστερήσεων στις συντάξεις(2021-04-07 00:00:00.0)
Ευχολόγια ενώ συνεχίζει το αίσχος των καθυστερήσεων στις συντάξεις(2020-10-10 00:00:00.0)
Καταλήψεις από τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία(2020-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ