Σάββατο 30 Γενάρη 2021 - Κυριακή 31 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΜΙΚΡΩΝ ΕΒΕ
Μαχητικές κινητοποιήσεις για την Υγεία και τη στήριξη του εισοδήματός τους

Από την κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών
Από την κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών
Μαχητικές παρεμβάσεις σε πόλεις όλης της χώρας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 28/1 Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, στο πλαίσιο της συντονισμένης μέρας δράσης που οργάνωσαν, διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους και μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Οι κινητοποιήσεις κορυφώθηκαν με τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, στην οποία συμμετείχαν 4 Ομοσπονδίες, 36 Σωματεία και 8 Επιτροπές Αγώνα. Με συνθήματα όπως «Αφορολόγητο η απαίτησή μας, δεν θα παζαρέψουμε άλλο τη ζωή μας», με τα πανό τους, τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς στη συγκέντρωση, ξεκαθάρισαν πως «είμαστε εδώ γιατί τα μέτρα στήριξης που παίρνει η κυβέρνηση δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποκαταστήσουν ούτε τμήμα των απωλειών των προηγούμενων μηνών». Μεταξύ άλλων ανέδειξαν ότι μετά τα «σκοτσέζικα ντους» και τα «άνοιξε - κλείσε» του προηγούμενου διαστήματος, που είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν με την πολιτική που αφήνει το λαό εκτεθειμένο στην πανδημία, οι ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό κάθε αυτοαπασχολούμενου και υποσκάπτουν κάθε προσπάθεια βελτίωσης του εισοδήματός του. Στην «επόμενη μέρα», οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί θα επιταχυνθούν, ο νέος πτωχευτικός κώδικας που ψήφισε η κυβέρνηση αντί για «δεύτερη ευκαιρία» αποτελεί ομηρία.

«Δεν θα περιμένουμε τον αργό μας θάνατο. Η ελπίδα και η δύναμη βρίσκονται στον συλλογικό ανυποχώρητο αγώνα, στην κοινή μας δράση. Είναι ώρα να τους αμφισβητήσουμε. Είναι η ώρα να αντεπιτεθούμε»: Το μήνυμα αγώνα που ακούστηκε καθαρά στη συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, μεταφέρθηκε την ίδια μέρα με πολύμορφες πρωτοβουλίες και σε μια σειρά από δήμους της Αττικής, με εξορμήσεις ενημέρωσης, πικετοφορίες, μηχανοκίνητες πορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε δημαρχεία και εφορίες.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις και αγωνιστικές δράσεις οργανώθηκαν την Πέμπτη σε μια σειρά από πόλεις, στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στην Πρέβεζα, στην Κέρκυρα, στα Τρίκαλα, στα Χανιά, στη Σάμο κ.α., ενώ ξεχώρισε η μαζική και δυναμική αυτοκινητοπομπή που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα, με πολλά σωματεία να συμμετέχουν για πρώτη φορά στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες στο νομό, όπως και η μαζική κινητοποίηση στην Πάτρα, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, μέσα από την οποία αναδείχθηκε η οριακή κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, ιδιαίτερα στο χώρο της εστίασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ