Πέμπτη 8 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Προκλητική η διοίκηση του ΕΦΚΑ απέναντι στους εργαζόμενους

Για δεύτερη μέρα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία συνέχισαν χτες την απεργιακή τους κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και απαιτώντας την ενίσχυση των υποδομών του ΕΦΚΑ.

Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που είχαν προκηρύξει η ΠΟΠΟΚΠ και η ΠΟΣΕ ΙΚΑ, χτες πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση εργαζομένων και συνδικαλιστών της ΠΟΠΟΚΠ έξω από τα γραφεία της διοίκησης του ΕΦΚΑ, όμως ο διοικητής του Οργανισμού αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους, αν και ο ίδιος είχε καλέσει σε συνάντηση.

Αμεση ήταν η αντίδραση της ΠΟΠΟΚΠ, οι συνδικαλιστές της οποίας κατήγγειλαν το γεγονός, ξεκαθαρίζοντας πως «οι εργαζόμενοι, ενωμένοι, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις, θα δώσουμε την απάντησή μας στα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης, που στοχεύουν στην περαιτέρω υποβάθμιση του ΕΦΚΑ και στο ξεπούλημα της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΣΥΑΤ), αφού καταγγέλλει την προκλητική στάση του διοικητή του ΕΦΚΑ, σημειώνει: «Τα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ για τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης θα μας βρουν αντιμέτωπους μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν».

Τη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων εκ μέρους των συνταξιούχων εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης, ενώ ο Μανώλης Φραδέλος, εκ μέρους του Σωματείου των Μισθωτών Δικηγόρων, κατήγγειλε την ανάθεση της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων σε δικηγορικές και λογιστικές εταιρείες κάνοντας λόγο για το «τυράκι» στη φάκα της ιδιωτικοποίησης και ξεκαθάρισε: «Καμία δουλειά δεν έχουν οι ιδιώτες με την απονομή των συντάξεων. Η ανάληψη της ευθύνης για την πορεία και εκτέλεση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών υποθέσεων ανήκει αποκλειστικά στις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτές πρέπει να ενισχυθούν, να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν κατάλληλα για να αντεπεξέλθουν στο ρόλο και στο έργο τους».

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γ' Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Θεσσαλονίκης (πρώην ΙΚΑ Νεάπολης) και στις υπηρεσίες Μη Μισθωτών Θεσσαλονίκης (πρώην ΟΑΕΕ) πραγματοποιήθηκε χτες στο πλαίσιο της 48ωρης κλαδικής απεργίας των εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ