Πέμπτη 28 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Αύριο η συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν αύριο Παρασκευή, στις 11 π.μ., το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και άλλα σωματεία του Τουρισμού, διεκδικώντας να διασφαλιστούν το εισόδημα, η δουλειά και η υγεία των εργαζομένων.

Πέρα από το κλαδικό Συνδικάτο, αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, το Πανελλήνιο Σωματείο Τουριστικών Συνοδών, τα επιχειρησιακά Σωματεία Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Olympic Royal», «Zafolia», «Crowne Plaza», «Intercontinental», «Stanley», «Novotel», «Athens Marriott», «Hilton», «ΒΑΡΝΙΜΑ ΑΕ» («Athens Plaza») και στην επιχείρηση «Σελέκτ Σέρβις Πάρτνερ».

Η πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου προσπαθεί εδώ και ένα σχεδόν χρόνο να επιβιώσει με δραματικά συρρικνωμένο ή ακόμα και χωρίς καθόλου εισόδημα. Στο φόντο αυτό, πέρα από την κινητοποίηση στο υπουργείο, σωματεία και εργαζόμενοι σε μια σειρά τουριστικές περιοχές όπου δουλεύουν χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι προχωρούν σε διαμαρτυρίες στους κατά τόπους ΟΑΕΔ.

Χτες, κινητοποίηση έγινε στα Χανιά από τα Σωματεία Επισιτισμού και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στο Ρέθυμνο από συνδικαλιστές της ΔΑΣ στον κλάδο.

Αντίστοιχα, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό Ζακύνθου καλεί σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 5/2, στις 11 π.μ. στον ΟΑΕΔ.

Αναγκαία η ζωντανή συμμετοχή των εργαζομένων στις συνελεύσεις

Να διεκδικήσουν και να οργανώσουν πραγματική Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους, με την παρουσία και τη συμμετοχή των μελών του, αντί για διαδικασίες προσαρμοσμένες στα μέτρα της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», καλεί τους εργαζόμενους στο καζίνο της Πάρνηθας η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων του ΠΑΜΕ.

Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την αναστολή συμβάσεων, τη συρρίκνωση του εισοδήματός τους και την ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον, το επιχειρησιακό Σωματείο έστειλε πρόσκληση για πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης, όχι με διά ζώσης παρουσία των εργαζομένων, αλλά με τις διαδικασίες της ηλεκτρονικής συνέλευσης και ψηφοφορίας που προβλέπει ο νόμος 4690/2020. Η «Αγωνιστική Συνεργασία» απάντησε καλώντας τους εργαζόμενους να ζητήσουν και να επιβάλουν πραγματική Γενική Συνέλευση, με τη ζωντανή παρουσία τους, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, όπως ήδη κάνουν πλήθος άλλα σωματεία σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ