Πέμπτη 28 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πάλη ενάντια στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας, για δουλειά με δικαιώματα

Στη συζήτηση για το «Δικαίωμα στην αποσύνδεση», στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, τονίζοντας τα εξής:

«Η νέα καπιταλιστική κρίση, που επιτάχυνε η πανδημία, έδωσε την ευκαιρία στις κυβερνήσεις και την ΕΕ να νομοθετήσουν πάγιες απαιτήσεις της εργοδοσίας, για μείωση του κόστους της εργασίας και εντατικοποίησή της, αυξάνοντας δραστικά την τηλεργασία.

Οι παραβιάσεις της εργοδοσίας είναι συνεχείς μέσω της "σύνδεσης" με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της εκμετάλλευσης: Κάμερες, εφαρμογές καταγραφής - αισθητήρες, δουλειά χωρίς ωράριο, με οδυνηρές συνέπειες στην ψυχική και σωματική υγεία των εργαζομένων. Παραβιάσεις που στηρίζονται στις υπάρχουσες αντεργατικές Οδηγίες ΕΕ - κυβερνήσεων, που προβλέπουν τη διάλυση του 8ωρου, την αύξηση του εργάσιμου χρόνου έως και 72 ώρες τη βδομάδα, την εξαμηνιαία διευθέτησή του.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να δυναμώσουν την πάλη τους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τη μείωση του ημερήσιου εργάσιμου χρόνου και την κατάργηση κάθε μορφής "ευέλικτης" δουλειάς. Ενάντια στη γενίκευση της τηλεργασίας, για δουλειά με δικαιώματα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με διασφάλιση του ελεύθερου χρόνου τους. Να αγωνιστούν ενάντια στους νόμους που διαλύουν το 8ωρο, τα εργατικά ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως η 10ωρη δουλειά που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ