Τρίτη 26 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποχαιρετούμε μια προσωπικότητα ξεχωριστή, πηγαία, ανυπόταχτη

Σε ανακοίνωσή του για το θάνατο της ηθοποιού Τιτίκας Σαριγκούλη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη την αγαπημένη ηθοποιό και συγγραφέα Τιτίκα Σαριγκούλη, που για 60 χρόνια υπηρέτησε με πάθος την τέχνη της μέσα από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Αεικίνητη, γεμάτη ζωντάνια και με καινούρια πάντα σχέδια, για την επόμενη καλλιτεχνική της δουλειά, η Τιτίκα είχε μια γεμάτη και δημιουργική ζωή έως την τελευταία της πνοή.

Ξεχωριστή θέση στην καρδιά της είχαν τα περισσότερα από 60 βιβλία της με θέματα αντλημένα κύρια από την Ιστορία, που την προσέγγιζε με έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο, βασισμένη στις μελέτες της πάνω στο αρχαίο δράμα.

Προσωπικότητα ξεχωριστή, πηγαία, ανυπόταχτη, με ισχυρή θέληση και πείσμα όπως ήταν, δεν έχανε ευκαιρία για να δηλώσει με παρρησία την προσήλωσή της στην κομμουνιστική ιδεολογία, να υπερασπιστεί την Ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος και του πρώτου εργατικού κράτους, της Σοβιετικής Ενωσης, να στηλιτεύσει με λόγια "τσεκουράτα" την αστική πολιτική, υποστηρίζοντας με σθένος τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Για την προσφορά της στο θέατρο της απονεμήθηκε το 2015 τιμητικός έπαινος από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, μετά την παράσταση "Βάκχες" του Ευριπίδη στο Θέατρο της Πετρούπολης. Η τελευταία θεατρική παρουσία της ήταν στο έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα "Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα", που με ιδιαίτερο ενθουσιασμό παρουσίασε και στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Γενάρη του 2019.

Στους αγώνες του σήμερα και του αύριο θα θυμόμαστε πάντα την ευχή της: "Το νέο αίμα του Κόμματος να φτάσει την υπόθεσή μας ακόμα πιο μακριά!".

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους φίλους της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εφυγε» από τη ζωή η Τιτίκα Σαριγκούλη(23/1/2021)
Επίσημη πρεμιέρα για το «Ciao Italia»(12/2/2020)
Στην Πάτρα «Η Σταχτοπούτα»(2/9/2016)
Ο Δ. Κουτσούμπας στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2015(27/8/2015)
Μνήμη Τ. Βανδή(2/4/2003)
Τίμησαν τον αγωνιστή και συγγραφέα(27/2/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org