Παρασκευή 22 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Πλούσιο πρόγραμμα αγωνιστικών παρεμβάσεων για ουσιαστικά μέτρα στήριξης

Συντονισμένες κινητοποιήσεις στις 27 Γενάρη

Από πρόσφατη κινητοποίηση
Από πρόσφατη κινητοποίηση
Με δεκάδες αγωνιστικές παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα απαντούν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ στην πολιτική που αφήνει τον λαό εκτεθειμένο στην πανδημία και έχει οδηγήσει χιλιάδες μαγαζιά στα πρόθυρα του «λουκέτου», χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

Με κεντρικό σύνθημα «Είναι ώρα δράσης και ευθύνης. Κανείς να μη μείνει με σταυρωμένα τα χέρια»,Ομοσπονδίες, Σύλλογοι, Ενώσεις και Επιτροπές Αγώνα οργανώνουν την Τετάρτη 27/1 συντονισμένες κινητοποιήσεις και αγωνιστικές παρεμβάσεις σε μια σειρά πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, η κεντρική κινητοποίηση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη Θεσσαλονίκη, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στις 9.30 π.μ., από τον Σύλλογο Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Δέρματος Θεσσαλονίκης, τον Σύνδεσμο Βιοτεχνών Επιπλοποιών Νομού Θεσσαλονίκης.

Την ίδια μέρα έχουν προγραμματιστεί και οι παρακάτω αγωνιστικές παρεμβάσεις:

-- Στα Γιάννενα, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία και θα ακολουθήσει αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στο δημαρχείο.

-- Στην Καρδίτσα, οργανώνεται μηχανοκίνητη πορεία στις 11 το πρωί στον χώρο του παζαριού στον βόρειο περιφερειακό.

-- Στην Κέρκυρα, με απόφαση του Παγκερκυραϊκού Συλλόγου Αυτοαπασχολουμένων στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με οχήματα στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου στο λιμάνι και θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη, με κατάληξη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

-- Στην Πρέβεζα, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1.30 μ.μ. έξω από την εφορία και μετά αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της πόλης.

-- Στα Τρίκαλα, συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην εφορία.

-- Στα Χανιά, μηχανοκίνητη πορεία το πρωί στο κέντρο της πόλης.

-- Στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση την επόμενη μέρα, Πέμπτη 28 Γενάρη, στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Πολύμορφες δράσεις σε δήμους της Αττικής

Στην Αττική, θα πραγματοποιηθούν επίσης μια σειρά πολύμορφες δράσης σε δήμους.

Σήμερα Παρασκευή, προγραμματίζονται:

-- Στις 5 μ.μ. περιοδείες στο Μοναστηράκι, στην πλατεία Εθν. Αντιστάσεως, στην πλατεία Βαρνάβα, στα Εξάρχεια και στην πλατεία Κυψέλης από τον Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων και ΕΒΕ της Α' Αθήνας.

-- Στις 10.30 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Πειραιά στο δημαρχείο του Πειραιά.

-- Αυτοκινητοπομπή στις γειτονιές της Α' και Β' Πειραιά από τις Ενώσεις και Επιτροπές Αγώνα των Αυτοαπασχολούμενων.

Αύριο Σάββατο, στις 10.30 π.μ.θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση στα καταστήματα Ανω Λιοσίων και Ζεφυρίου από την Ενωση ΕΒΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου.

Την Κυριακή 24/1, το πρωί θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπομπή της Ενωσης ΕΒΕ Μενιδίου στους εμπορικούς δρόμους της πόλης και στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή σύσκεψη της Ενωσης ΕΒΕ Καλλιθέας.

Την Τρίτη 26/1, στις 9.30 π.μ. θα γίνει περιοδεία της Επιτροπής Αγώνα εκτελωνιστών στο τελωνείο του αεροδρομίου.

Τέλος, την Τετάρτη 27/1, εκτός από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, προγραμματίζονται και οι εξής κινητοποιήσεις σε δήμους:

-- Στις 10 το πρωί πικετοφορία στους εμπορικούς δρόμους της Καλλιθέας από την Ενωση ΕΒΕ Καλλιθέας.

-- Στις 10 το πρωί, παρέμβαση στην A' Εφορία Πειραιά και στο ΚΕΑΟ από την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Πειραιά.

-- Στις 11 το πρωί παρέμβαση στο δημαρχείο της Νίκαιας από την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Νίκαιας.

-- Στις 11 το πρωί παρέμβαση στο δημαρχείο Κορυδαλλού από τον Εμπορικό Σύλλογο Κορυδαλλού.

-- Στις 9 π.μ. παρέμβαση στην πλ. Εθνικής Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή, από την Ενωση ΕΒΕ Περιστερίου.

-- Στις 10.30 π.μ. μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο του Ζεφυρίου και των Ανω Λιοσίων από την Ενωση ΕΒΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου.

Στο μεταξύ χτες, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών πραγματοποίησε εξόρμηση, στην πλατεία του Αγ. Βλάση και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της πόλης. Εκεί αντιπροσωπεία του Συνδέσμου, συναντήθηκε με την δημοτική αρχή όπου κι έθεσε τα αιτήματα, λαμβάνοντας την συνήθη απάντηση περί «αναρμοδιότητας» του δήμου. Ωστόσο, στο ζήτημα της μείωσης των δημοτικών τελών που είναι καθαρή αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής, δεν πήραν καμία συγκεκριμένη απάντηση για το πότε θα υλοποιηθεί αυτό το στοιχειώδες μέτρο ελάχιστης ανακούφισης των αυτοαπασχολουμένων.

Τέλος, με χτεσινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και υπογραμμίζει ότι «στην οριακή κατάσταση που έχουμε βρεθεί, ο μόνος δρόμος που μπορεί να αποδώσει είναι αυτός της μαχητικής διεκδίκησης. Εχουμε τη δύναμη να αυξήσουμε την πίεση στην κυβέρνηση, να αποσπάσουμε τα αναγκαία μέτρα στήριξης που θα είναι πραγματική ανάσα για όλους τους συναδέλφους».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org