Παρασκευή 22 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Πολύμορφες δράσεις ενάντια στην πολιτική που οξύνει τα προβλήματά τους

Από την κινητοποίηση στην Ελασσόνα
Από την κινητοποίηση στην Ελασσόνα
Συνέχεια στις πολύμορφες δράσεις ενάντια στην πολιτική που οξύνει τα προβλήματά τους δίνουν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, διεκδικώντας την κάλυψη από το κράτος του χαμένου εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από την πανδημία, από τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειές τους, αλλά και από την ασύδοτη δράση των εμποροβιομηχάνων και μονοπωλίων, που εκμεταλλεύονται το μόχθο τους και κερδοσκοπούν σε βάρος τους με τις εξευτελιστικές τιμές που διαμορφώνουν για μια σειρά από προϊόντα. Ταυτόχρονα διεκδικούν τα αιτήματά τους που έχουν να κάνουν με τις ανάγκες των οικογενειών τους, όπως η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και η λήψη μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Στη Θεσσαλία

Στα Τρίκαλα και τη Μαγνησία πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για να οργανωθούν καλύτερα οι μηχανοκίνητες πορείες που είναι προγραμματισμένες για τη Δευτέρα 25/1. Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», ο Θεόδωρος Γεωργαδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Οι βιοπαλαιστές αγρότες έχουν κάθε λόγο να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται. Εχουν το δίκιο με το μέρος τους, αφού τα αιτήματά τους ανταποκρίνονται στο σήμερα και το αύριο της επιβίωσής τους. Μόνο με την πάλη τους θα μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να παράγουν, να επιβιώνουν οι οικογένειές τους».

Στην Καρδίτσα τα τρακτέρ παρέμειναν στις πλατείες των χωριών, ενώ συνεχίστηκαν οι περιοδείες των Αγροτικών Συλλόγων για την ενημέρωση κι άλλων συναδέλφων τους.

Στη Λάρισα συνεχίστηκαν οι περιοδείες σε χωριά, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένες συσκέψεις των Αγροτικών Συλλόγων για να καθοριστεί η μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Στην Ελασσόνα οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, μοίρασαν την ανακοίνωσή τους και στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα στον δήμαρχο της πόλης, ζητώντας του να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρει απόφαση στήριξής τους.

Στη Φθιώτιδα

Πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις, διεκδικώντας μέτρα ανακούφισης για τους βιοπαλαιστές αγρότες, προγραμματίζουν επίσης για το επόμενο διάστημα οι σύλλογοι που συσπειρώνονται στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα, κινητοποίηση στις 27 Γενάρη προγραμματίζει ο Αγροτικός Σύλλογος Μακρακώμης, σε συνεργασία με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο.

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λαμία προγραμματίζουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ανθήλης και Δομοκού. Εκτός από την ικανοποίηση του γενικότερου πλαισίου αιτημάτων διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στον έλεγχο και την καταγραφή των καταστροφών που υπέστησαν από τις πλημμύρες με τον «Ιανό».

Παρέμβαση στο δημαρχείο Στυλίδας θα πραγματοποιήσουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελασγίας και Στυλίδας, θέτοντας μεταξύ άλλων και το ζήτημα της ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών. Επίσης κινητοποίηση προγραμματίζουν οι αγρότες που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Σύστασης Αγροτικού Συλλόγου Ελάτειας - Τιθορέας.

Τέλος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Καλαμάτας, στις 25 Γενάρη, στις 9 π.μ., διοργανώνουν ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης και ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού, διαμαρτυρόμενοι για τη νέα δικαστική δίωξη σε βάρος αγροτών που πήραν μέρος σε κινητοποιήσεις το 2016.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org