Παρασκευή 22 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενάντια στη συνεχιζόμενη πολιτική ιδιωτικοποίησης λειτουργιών του Δημοσίου, οργάνωσαν την Τετάρτη 20/1 επτά Ομοσπονδίες εργαζομένων στο Δημόσιο (ΠΟΕ ΟΤΑ, ΟΣΕΑΔΕ, ΠΟΣΕ ΥΠΕΧΩΔΕ, ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟΜΗΤΕΔΥ, ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ, ΟΣΥΑΠΕ). Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν μέλη από τα ΔΣ των Ομοσπονδιών, από πρωτοβάθμια Σωματεία και εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ.

Αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου, Γ. Καραγιάννη, παρουσιάζοντας τις θέσεις τους συνολικά αλλά και ειδικότερα για θέματα που αφορούν τις αλλαγές στον Ν.4412/16, ο οποίος ενισχύει την παρουσία ιδιωτικών συμφερόντων σε όλο το φάσμα παραγωγής δημοσίων έργων.

Από πλευράς του γγ του υπουργείου, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να εισαχθεί το συντομότερο στη Βουλή το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, αρνήθηκε όμως να συζητήσει ζητήματα που θίγουν τον πυρήνα της φιλοσοφίας του νομοσχεδίου, «χαρακτηρίζοντας "γόνιμο διάλογο" μόνο ό,τι σχετίζεται με δευτερεύουσες πλευρές του».

Επιβεβαιώθηκε, συνεχίζουν, «η πρόθεση γενίκευσης της "συνέργειας" δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δέσμευση για ενίσχυση των δημόσιων τεχνικών υπηρεσιών, οι οποίες στενάζουν από την υποστελέχωση, σημειώνοντας ότι έτσι "ενισχύεται ο επιτελικός ρόλος των δημόσιων υπηρεσιών"!».

Οι συνυπογράφουσες Ομοσπονδίες τονίζουν: «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε από κοινού για το σταμάτημα αυτών των πολιτικών και διεκδικούμε: Προσλήψεις όλων των κλάδων και ειδικοτήτων του εμπλεκόμενου προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίες σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Ενίσχυση των δημόσιων τεχνικών και όλων των ελεγκτικών υπηρεσιών, όχι στην ιδιωτικοποίησή τους και στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες. Θεσμική και οικονομική αναβάθμιση του συνόλου του προσωπικού. Κατάργηση των σχετικών νόμων που επιτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org