Τρίτη 12 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Νέες συντονισμένες αγωνιστικές παρεμβάσεις στις 27 Γενάρη

Διαμαρτυρία αύριο στο υπουργείο Ανάπτυξης

Σε νέες συντονισμένες αγωνιστικές παρεμβάσεις προχωρούν στις 27 Γενάρη αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, αυξάνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση με σκοπό να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους, καθώς και ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και προστασίας του λαού από την πανδημία.

Η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, μετά από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), με τη συμμετοχή άνω των 25 κλαδικών Σωματείων και Ενώσεων ΕΒΕ.

Επιπλέον, αύριο, Τετάρτη, στις 10 π.μ., αντιπροσωπεία της ΟΒΣΑ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της μετά την τηλεδιάσκεψη, η ΟΒΣΑ σημειώνει ότι μετά το τέλος της χριστουγεννιάτικης περιόδου η κατάσταση παραμένει δραματική για τους αυτοαπασχολούμενους, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πολιτικής που αφήνει το λαό εκτεθειμένο.

«Το προ μηνών 800άρι και τα μισο-δανεικά της "επιστρεπτέας προκαταβολής", για όσους την πήραν, δεν αρκούν για να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα. Από την άλλη τα δισ. του "Ταμείου Ανάκαμψης" περιμένουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια», τονίζει η ΟΒΣΑ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες «η κυβέρνηση σαν τον κλέφτη περνάει αλλεπάλληλα αντιλαϊκά νομοσχέδια», όπως ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, η αναβάθμιση της καταστολής κ.ά.

Την ίδια ώρα, υπογραμμίζει η ΟΒΣΑ, «οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ έχουν βαριές ευθύνες, έδωσαν και δίνουν άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική. Μπορεί να πρωταγωνιστούν σε δηλώσεις και διαπιστώσεις, όμως στο "διά ταύτα" δεν κάνουν το παραμικρό. Τη στιγμή που τα προβλήματα φουντώνουν, κρύβονται πίσω από τις έκτακτες, δήθεν, συνθήκες και δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους. Κάθε αγωνιστική πρόταση που προωθείται μένει στα αζήτητα».

Η ΟΒΣΑ χαιρετίζει τις Ενώσεις και τα Σωματεία ΕΒΕ που δεν μένουν σιωπηλά και προχωρούν σε αγωνιστικές παρεμβάσεις. Καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να προσπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να προχωρήσουν σε μαζική αγωνιστική διεκδίκηση, προτάσσοντας τα δίκαια αιτήματά τους, ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας και όσους έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων διεκδικεί: Καταβολή επιδόματος ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. Διαγραφή μέρους των χρεών προς εφορία και τράπεζες. Ο τρέχων κύκλος της «επιστρεπτέας προκαταβολής» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέο για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ από το οικονομικό έτος 2019. Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ κ.ά.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ από την τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η ΟΒΣΑ θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτρα «μια απ' τα ίδια», που οδηγούν τους μικρούς επαγγελματίες σε αδιέξοδο(2022-01-04 00:00:00.0)
Απαιτούν μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος(2021-11-24 00:00:00.0)
Στις 6 Οκτώβρη η συγκέντρωση για την υπεράσπιση του εισοδήματος(2021-09-23 00:00:00.0)
Το πλαίσιο των διεκδικήσεων(2021-07-01 00:00:00.0)
Σήμερα η μέρα δράσης για την Υγεία και μέτρα στήριξης του εισοδήματος(2021-01-27 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων στην Κοζάνη(2021-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ