Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Καμιά εργατική - λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα!

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Την απαγόρευση διακοπής ρεύματος στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες και επανασύνδεση σε όλους όσοι αδυνατούν να πληρώσουν, απαίτησαν εκπρόσωποι συνδικάτων και μαζικών φορέων, χτες το πρωί, στη διάρκεια συμβολικής παράστασης διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ ΑΕ στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης φώναξαν συνθήματα όπως «Ρεύμα φτηνό, ΔΕΗ για το λαό κι όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό», «Αλληλεγγύη εργατική - Καμία εντολή, καμία διακοπή». Με την παρέμβασή τους ανέδειξαν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε λαϊκά σπίτια, για τους αδιανόητους όρους στους διακανονισμούς και τις απειλές σε φτωχά νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα από την αντιλαϊκή επίθεση, ακόμα και σε ευπαθείς ομάδες, όπως επιβεβαιώνει η πρόσφατη απόφαση για διακοπή της ηλεκτροδότησης σε καρκινοπαθή στη Θεσσαλονίκη.

Η Εφη Χαλιού, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, τόνισε πως η παράσταση διαμαρτυρίας οργανώθηκε καθώς από πρόσφατες παρεμβάσεις σωματείων και μαζικών φορέων σε καταστήματα και υπηρεσίες της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ σε όλη την Ελλάδα αποκαλύφθηκε ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν 7.000 διακοπές ρεύματος μέσα στις επόμενες 10 μέρες των γιορτών. Και μάλιστα, όπως υπογράμμισε, η ΔΕΗ προχωρά σε όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, όπου η εργατική - λαϊκή οικογένεια είναι αντιμέτωπη με την ανεργία, τις αναστολές συμβάσεων, την αδυναμία αποπληρωμής χρεών και κάλυψης βασικών αναγκών επιβίωσης.

Οπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές, στο αίτημά τους για συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΗ έλαβαν την προκλητική απάντηση να συναντηθούν με... τον υπεύθυνο ασφαλείας (!) λες και αυτός είναι υπεύθυνος για τις εντολές διακοπής παροχών ρεύματος.

«Εμείς τους λέμε ξεκάθαρα», διεμήνυσε η Ε. Χαλιού, «τα σωματεία μας, οι μαζικοί φορείς δεν πρόκειται να αφήσουμε καμία εργατική - λαϊκή οικογένεια στη μοίρα της, μόνη της, ειδικά μέσα στις γιορτές, μέσα στην πανδημία. Απαιτούμε να σταματήσει η επίθεση της κυβέρνησης και της ΔΕΗ ΑΕ».

Τέλος, η Ε. Χαλιού κάλεσε συνδικάτα και εργαζόμενους να οργανώσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν έμπρακτα τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες όχι μόνο σε ό,τι αφορά το ρεύμα αλλά με πάλη για κάθε λαϊκή ανάγκη.

Οι διεκδικήσεις των συνδικάτων και των φορέων

Τα συνδικάτα και οι φορείς διεκδικούν:

  • Να απαγορευτεί κάθε διακοπή παροχής του ρεύματος σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν, για το διάστημα των εορτών και όσο διαρκεί η κρίση.
  • Να προχωρήσει η επανασύνδεση των παροχών ρεύματος σε όλους όσοι πραγματικά αδυνατούν να αποπληρώσουν την οφειλή τους.
  • Να γίνει ουσιαστικό «κούρεμα» του χρέους στη ΔΕΗ και σε κάθε άλλο πάροχο Ενέργειας σε ανέργους, σε όσους βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης και άλλους χαμηλόμισθους ή φτωχούς επαγγελματίες. Στη βάση αυτή να διαμορφωθούν ρυθμίσεις που να αντιστοιχούν στις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ