Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής για μέτρα προστασίας της υγείας

Από τη συνάντηση με τον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας
Από τη συνάντηση με τον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής προχώρησαν χτες το πρωί οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Αχαρνών, Βασίλης Τοπαλιανίδης, Παναγιώτα Αγγελοπούλου και Τάσος Τραβασάρος, προκειμένου να επιδώσουν το ψήφισμα 11 δημοτικών συμβούλων του δήμου για μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Εντύπωση προκάλεσε η έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων γύρω από το κτίριο της Περιφέρειας, ενώ ήταν γνωστό ότι επρόκειτο για μια παράσταση διαμαρτυρίας εκλεγμένων και μόνο δημοτικών συμβούλων.

Εκπρόσωποι της περιφερειακής αρχής με διάφορες προφάσεις αρνήθηκαν να συναντηθούν με τους δημοτικούς συμβούλους, αν και τέτοια συνάντηση είχε ζητηθεί από την περασμένη βδομάδα. Η συνάντηση τελικά πραγματοποιήθηκε με τον Γιάννη Σελίμη, εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας, ο οποίος για όλα τα ζητήματα που θέτει το ψήφισμα και ανέλυσαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσε αναρμόδιος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο περιφερειάρχης Αττικής της ΝΔ, Γιώργος Πατούλης, βρισκόταν στα γραφεία της Περιφέρειας και λίγο πριν την προγραμματισμένη παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων αποχώρησε, κάτι που σύμφωνα με την αντιπροσωπεία των δημοτικών συμβούλων δεν διέψευσε ούτε ο ίδιος ο εκτελεστικός γραμματέας.

Το ψήφισμα, το οποίο είχε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση», σημείωνε: «Η στάση της κυβέρνησης, η ανεπάρκεια ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία σε κρίσιμους χώρους, αλλά και η απουσία κρατικών υπηρεσιών που τώρα είναι αναγκαίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, μας γεμίζουν ανησυχία».

Και ζητούσε τα εξής:

-- Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες και να διενεργούν συχνούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αλλά και όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που νοσούν, καθώς δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας.

-- Η κυβέρνηση να στείλει τώρα συνεργεία για μαζικά δωρεάν τεστ των δημοτών, ιδιαίτερα σε μαζικούς χώρους εργασίας.

-- Να ενισχυθεί τώρα το συγκοινωνιακό δίκτυο της περιοχής ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Στους μεγάλους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας να παρθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με ταυτόχρονη παροχή μέσων ατομικής προστασίας.

-- Να ενισχυθεί αποφασιστικά το «Θριάσιο» Νοσοκομείο που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες πληθυσμού που ζει ή εργάζεται στο δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή. Με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και την παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και τεχνολογικού εξοπλισμού. Αντίστοιχα να ενισχυθούν τώρα όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να γίνει πραγματική και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

-- Ειδική φροντίδα για τις πιο ευάλωτες ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και Ρομά με ειδικά ενημερωτικά - διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που κατοικούν και στους χώρους που συχνάζουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ