Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Οξύνουν την ένταση τα μεθεόρτια του Αρης - ΠΑΟΚ

Μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, η ένταση συνεχίστηκε μεταξύ ανταγωνιστικών συμφερόντων στο χώρο του ποδοσφαίρου

Eurokinissi Sports

Μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, η ένταση συνεχίστηκε μεταξύ ανταγωνιστικών συμφερόντων στο χώρο του ποδοσφαίρου
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η ένταση μεταξύ αντίπαλων συμφερόντων στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με αφορμή τα όσα ακολούθησαν το πρόσφατο ντέρμπι Αρης - ΠΑΟΚ (1-0). Τα μεθεόρτια του συγκεκριμένου αγώνα για μια ακόμα φορά όξυναν την αντιπαράθεση στο χώρο, με μεγάλους κινδύνους, όπως έχει φανεί επανειλημμένως στο παρελθόν.

Μετά το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της ηγεσίας της ΚΕΔ και προσωπικά στον αρχιδιαιτητή, Αγγλο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με αφορμή τις διαιτητικές αποφάσεις στο ντέρμπι. Ακολούθησε καταγγελία από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαππά, για απόπειρα δωροδοκίας και εκφοβισμού του νεαρού τερματοφύλακα του Αρη, Μάριου Σιαμπάνη (τέθηκε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή), από ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Καταγγελία η οποία προκάλεσε την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, που διέταξε κατεπείγουσα έρευνα, ενώ ο Κ. Καραπαππάς ήδη έδωσε κατάθεση για το θέμα στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Ο δε Σιαμπάνης με επιστολή του προς την ΕΠΟ δηλώνει ότι ενημέρωσε την ομάδα του για το περιστατικό έγκαιρα και στα χρονικά πλαίσια του νόμου.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απαντάει στις καταγγελίες απορρίπτοντας τα περί δωροδοκίας και κάνοντας λόγο για σχέση του Σιαμπάνη με τον Ολυμπιακό (του οποίου είναι πρώην παίκτης). Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα προσφύγει στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ και θα ζητήσει την αφαίρεση της άδειας των ΠΑΕ Ολυμπιακός και Αρης, λόγω του τρόπου μετακίνησης του Σιαμπάνη στους «κιτρινόμαυρους». Με δική της ανακοίνωση, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές «την παραδειγματική τιμωρία των όλων των ενόχων» για το περιστατικό με τον Σιαμπάνη.

Παράλληλα, οι αντιμαχόμενες πλευρές (ΠΑΟΚ - Αρης - Ολυμπιακός) έχουν επιδοθεί σε έναν χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων, ανταλλάσσοντας βαρείς χαρακτηρισμούς και καταγγελίες.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι διαφθορά, σήψη και λοιπά εκφυλιστικά φαινόμενα στον αθλητισμό θα αναπαράγονται συνεχώς όσο το πρόβλημα δεν χτυπιέται από καμία κυβέρνηση στη ρίζα του: Την επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό και τη συνεπακόλουθη αδυσώπητη μάχη για τα κέρδη, μέσα και έξω από το χώρο του ποδοσφαίρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ