Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Συνάντηση ΕΟΚ - ΠΣΑΚ για τα πρωταθλήματα μπάσκετ

Με τα πρωταθλήματα μπάσκετ όλων των κατηγοριών, πλην της Basket League, να συνεχίζουν σε αναστολή δραστηριότητας εξαιτίας των κυβερνητικών μέτρων για τον κορονοϊό, η Ομοσπονδία (ΕΟΚ) και ο Σύνδεσμος των παικτών (ΠΣΑΚ) έχουν προγραμματίσει για σήμερα συνάντηση. Οπως έγινε γνωστό, η συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών ορίστηκε για τις 9.30 π.μ. στα γραφεία της ΕΟΚ και θα συζητηθεί το κρίσιμο ζήτημα για το μέλλον των πρωταθλημάτων μπάσκετ. Σημειώνεται πως στο χώρο του αθλήματος υπάρχει παύση δραστηριότητας σε όλες τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, χωρίς να επιτρέπονται καν οι προπονήσεις έπειτα από την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης για το lockdown και στον αθλητισμό στις αρχές Νοέμβρη.

ΕΟΚ: Να αναλάβει τις ευθύνες της η πολιτεία

Με πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΕΟΚ κάλεσε την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της στο ζήτημα της επιστροφής στην αγωνιστική δράση των πρωταθλημάτων. Την κατηγορεί για προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και για προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών. Επισημαίνοντας πως «δεν είναι αυτές οι ώρες για διεκπεραίωση προσωπικών και κομματικών επιδιώξεων, παρά μόνο για υπεύθυνες πράξεις».

Την έναρξη προπονήσεων ζητούν οι παίκτες

Εξάλλου, μόλις πριν από λίγες μέρες για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε επιστολή 1.850 παικτών μπάσκετ από ομάδες των εθνικών κατηγοριών που ζήτησαν από την κυβέρνηση την άμεση έναρξη των προπονήσεων και μετέπειτα των πρωταθλημάτων. Στην επιστολή τους οι παίκτες στέκονται στις σοβαρές δυσκολίες σε οικονομικό, ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του αγωνίσματος (παίκτες, προπονητές, εργαζόμενοι) ως συνέπεια των μέτρων αναστολής.

Ανακοινώσεις της ΓΓΑ για SL2, Volleyleague

Σημειώνεται πως βάσει των τελευταίων ανακοινώσεων από πλευράς ΓΓΑ, από τη Δευτέρα 14/12 επιτρέπεται η έναρξη προπονήσεων στις ομάδες της ποδοσφαιρικής Super League 2 και στη Volleyleague ανδρών, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν τα ιατρικά πρωτόκολλα. Πάντως, από την πλευρά της η Ομοσπονδία Βόλεϊ ζήτησε η άρση των απαγορεύσεων να ισχύσει και για την Α1 γυναικών για την οποία, όπως τονίζει η ΕΟΠΕ, εγγυάται την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ