Στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της «ΔΕΛΤΑ» απευθύνεται με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αττικής, καλώντας τους να οργανωθούν και να παλέψουν μέσα από τις γραμμές του. «Το 12ωρο είναι συχνό φαινόμενο ιδιαίτερα σε τμήματα όπως το Τεχνικό, το Control, τα Ψυγεία», όπως επίσης συχνές είναι «οι αλλαγές βάρδιας από πρωί σε νύχτα, χωρίς ενδιάμεσο ρεπό, πράγμα το οποίο είναι εξαντλητικό», τονίζει το Σωματείο.
Επιπλέον, μεγάλος αριθμός εργαζομένων δουλεύουν ως εποχικοί «ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εργοδοσίας και δεν ξέρουν πότε και για πόσο διάστημα θα τους χρειαστούν», είτε ως εργολαβικοί περιμένοντας κάθε μέρα ή βδομάδα να μάθουν το βράδυ «αν θα δουλέψουν το επόμενο πρωί».
Στις συνθήκες της πανδημίας, όπως συμβαίνει στις επιχειρήσεις του κλάδου, οι εργαζόμενοι «στριμώχνονται» στην καθημερινή μετακίνηση, στα αποδυτήρια, στη γραμμή παραγωγής και στο διαρκές «τρέξιμο» για να «βγει η δουλειά», ενώ τα τεστ που γίνονται όταν προκύψει κρούσμα περιορίζονται μόνο «στο πολύ κοντινό προσωπικό», τη στιγμή που κάθε εργαζόμενος «χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανήματα και εργαλεία», κινείται στους ίδιους χώρους με τους υπόλοιπους συναδέλφους του.