Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Σήμα κινδύνου από γηροκομείο της Λαμίας

Ο εντοπισμός 18 συνολικά κρουσμάτων, 14 φιλοξενούμενων ηλικιωμένων και 4 εργαζομένων σε ιδιωτικό γηροκομείο της Λαμίας ήρθε να αναδείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις στις δομές Υγείας και Πρόνοιας στην περιοχή.

Αρχικά, στο τέλος προηγούμενης βδομάδας εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό 50χρονη εργαζόμενη του γηροκομείου. Στον έλεγχο που ακολούθησε σε ηλικιωμένους και προσωπικό, σε σύνολο 50 δειγμάτων βρέθηκαν 18 θετικά. Εχουν γίνει επαναληπτικά τεστ και υπάρχει ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων.

Μέχρι χτες το απόγευμα, μόνο οι έξι από τους 14 συνολικά ηλικιωμένους είχαν μεταφερθεί σε κλινική COVID-19 του Νοσοκομείου Λαμίας, η οποία είναι στα όριά της και νοσηλεύει πάνω από 50 ασθενείς. Τις τελευταίες δύο βδομάδες μάλιστα, στην κλινική έχουν διπλασιαστεί τα κρεβάτια, απογειώνοντας την εντατικοποίηση και τους κινδύνους για τους υγειονομικούς.

Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου. Τα 5 κρεβάτια που προστέθηκαν μετά από μήνες και «εγκαινιάστηκαν» παρουσία του υφυπουργού Υγείας, αυξάνοντας τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ για COVID-19 στις 11, γέμισαν από την επόμενη σχεδόν μέρα με ασθενείς τόσο από την περιοχή όσο και από τους γειτονικούς νομούς.

Την ίδια ώρα, οι ανάγκες σε προσωπικό καλύπτονται με συνεχείς μετακινήσεις, ενώ έχει σχεδόν «παγώσει» η λειτουργία του υπόλοιπου νοσοκομείου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Πνευμονολογικής κλινικής, που λειτουργεί ουσιαστικά με μόνο 4 ενεργούς γιατρούς, που δεν επαρκούν για να καλύψουν τους ασθενείς με κορονοϊό, την Πνευμονολογική κλινική και τα ΤΕΠ.

Το Νοσοκομείο Λαμίας δέχεται ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ από ένα μεγάλο τμήμα της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και τη Θεσσαλία, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα υπάρχουν μόλις 17 κλίνες ΜΕΘ για COVID-19 σε Λαμία και Χαλκίδα και άλλες οκτώ κλίνες για τα υπόλοιπα περιστατικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ