Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Παζάρι για την κατοχή στη Συρία

ΑΓΚΥΡΑ.--

«Αντιτρομοκρατικές» προσπάθειες, Προσφυγικό, συνεδριάσεις της Συριακής Συνταγματικής Επιτροπής και οι εξελίξεις στη βορειοδυτική συριακή πόλη Ιντλίμπ τέθηκαν, το απόγευμα της Τετάρτης, επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν αντιπροσωπείες Αμερικανών και Τούρκων αξιωματούχων.

Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας ήταν ο νέος ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία, Τζόελ Ρεϊμπέρν, που διορίστηκε μετά τη συνταξιοδότηση του προκατόχου του Τζέιμς Τζέφρι πριν από μερικές βδομάδες. Επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στενός σύμβουλός του, Ιμπραχίμ Καλίν.

Στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρονται τα θέματα της ατζέντας συζήτησης και επιβεβαιώνεται η διάθεση της Τουρκίας «να διατηρήσει» την εκεχειρία στο Ιντλίμπ «παρά τις παραβιάσεις της από το συριακό καθεστώς και τους συμμάχους του». Αναφέρεται επίσης πως η Αγκυρα θεωρεί «απαράδεκτη» οποιαδήποτε βοήθεια, οικονομική και στρατιωτική, δοθεί σε «τρομοκρατικές οργανώσεις», υπονοώντας τους Κούρδους μαχητές των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», με τους οποίους συνεργάζονται οι ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ