Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ελπίζουν σε συμφωνία

ΔΟΥΒΛΙΝΟ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Νέο γύρο εντατικών διαπραγματεύσεων είχαν προγραμματίσει για αργά χτες βράδυ οι διαπραγματευτές Βρετανίας και ΕΕ σε μια προσπάθεια να καταλήξουν, μέσω αμοιβαίων υποχωρήσεων, σε συμφωνία που θα ρυθμίζει τις εμπορικές και άλλες σχέσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταβατικής φάσης του Brexit στις 31 του μήνα.

Πληροφορίες από το BBC ανέφεραν πως οι δύο πλευρές νιώθουν την πίεση για «συμβιβασμούς» σε αλιεία, μηχανισμό επίλυσης ζητημάτων ανταγωνισμού και τρόπους εφαρμογής μιας συμφωνίας σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Σάιμον Κόβενι, εμφανιζόταν αισιόδοξος για την τελική αποφυγή ενός «ναυαγίου» στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις διαβλέποντας «καλές πιθανότητες» για μια συμφωνία μέσα στις επόμενες λίγες μέρες.

Ο Βρετανός υπουργός Παιδείας, Γκάβιν Γουίλιαμσον, διέκρινε και αυτός «ικανοποιητική πρόοδο» από τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ενωση στις εμπορικές διαπραγματεύσεις του Brexit, προσθέτοντας εντούτοις πως η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δεν θα προσυπογράψει μια συμφωνία που δεν είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ