Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Ρίχνει την ευθύνη στη ΝΔ που δεν έφτιαξαν «κοινό σχέδιο»

Την ανάγκη για μια κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει την «κοινωνική συνοχή» ώστε πιο εύκολα να προωθείται η στρατηγική του κεφαλαίου ανέπτυξε χτες, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός του Αλ. Τσίπρας. Αναφέρθηκε στην εικόνα «καθολικής αποτυχίας» της κυβέρνησης της ΝΔ, χρεώνοντας στον Κυρ. Μητσοτάκη την ευθύνη που δεν έφτιαξαν από κοινού ένα «κοινό σχέδιο» με έναν «υπουργό κοινής αποδοχής».

Κατά τ' άλλα, σαν να μην υπάρχουν η κυβερνητική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ και οι ευθύνες του για τις σημερινές τραγικές ελλείψεις στο σύστημα Υγείας, με τα κλειστά νοσοκομεία κ.λπ., επανέλαβε ανέξοδες υποσχέσεις για ενίσχυση του ΕΣΥ.

Η κριτική του στην κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει την πολιτική της εμπορευματοποίησης από κει που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, περιορίστηκε σε κατηγορίες για «κατασπατάληση δημοσίου χρήματος», δηλώνοντας ότι θα ζητήσει την παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο των δαπανών Υγείας λόγω κορονοϊού. Προανήγγειλε επίσης τροπολογίες που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Δώρο Χριστουγέννων και για «εισόδημα έκτακτης ανάγκης». Εκανε ακόμα γνωστό ότι με αφορμή τη δημοσιοποίηση του «σχεδίου Πισσαρίδη» από την κυβέρνηση, για τη διεκδίκηση ζεστού χρήματος από το «Ταμείο Ανάκαμψης» της ΕΕ για το κεφάλαιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει σε διαβούλευση το δικό του, όπου θα περιλαμβάνονται και προτάσεις για ένα «νέο ΕΣΥ», με αύξηση δαπανών, προσλήψεις και ενίσχυση δομών ΠΦΥ.

Προέτρεψε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κατ' επέκταση το δυναμικό του να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης, εκεί όπου η ψηφοθηρία είναι πιο αποτελεσματική, κάνοντας λόγο για «οργάνωση κάθε προσπάθειας» για τη στήριξη της κοινωνίας. Οπως είπε, μετά την πανδημία θα έρθει η οικονομική κρίση και τότε ...«θα ξαναγίνει ο λογαριασμός», επομένως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το αύριο του τόπου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ