Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζητάνε να ενταχθούν στη μάχη κατά της πανδημίας

Συνολικά 21 βουλευτές γιατροί είχαν μέχρι αργά χτες το απόγευμα δηλώσει την πρόθεσή τους να συνδράμουν το δημόσιο σύστημα Υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας.

Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ την περασμένη Δευτέρα απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα Υγείας, ενώ την ίδια μέρα ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, γιατρός πνευμονολόγος και ΣΤ' αντιπρόεδρος της Βουλής, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ζήτησε να απαλλαγεί προσωρινά από τα καθήκοντά του προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό των συναδέλφων του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Από χτες το πρωί άρχισε να εκδηλώνεται επίσημα από βουλευτές γιατρούς και άλλων κομμάτων η διάθεσή τους να βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Από τη ΝΔ είναι οι Χρήστος Κέλλας, Κώστας Μπλούχος, Βασίλης Γιόγιακας και Νεοκλής Κρητικός.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ολ. Γεροβασίλη, Ν. Ηγουμενίδης, Κ. Μάρκου, Ανδ. Μιχαηλίδης, Γ. Μουζάλας, Ανδ. Ξανθός, Θ. Παπαδόπουλος, Θ. Παπαχριστόπουλος, Π. Πολάκης και Μ. Τζούφη.

Από το ΚΙΝΑΛ οι Ανδ. Πουλάς, Μ. Κατρίνης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Μπ. Μπουχράν και Γ. Φραγγίδης.

Από την Ελ. Λύση η Μ. Αθανασίου.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, είπε ότι οι βουλευτές γιατροί θα κληθούν να υπηρετήσουν στο ΕΣΥ κατά προτεραιότητα και με βάση τις ειδικότητες στις οποίες αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ