Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Απειλές κατά του Ιράν

ΡΙΑΝΤ.--

Σε νέο κρεσέντο επιθετικότητας έναντι του Ιράν προχώρησε σήμερα ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν, καθώς κάλεσε τη «διεθνή κοινότητα» να πάρει «αποφασιστική στάση» εναντίον της Τεχεράνης, ώστε να εμποδιστεί περαιτέρω ανάπτυξη του ιρανικού πυρηνικού και πυραυλικού βαλλιστικού προγράμματος.

Μιλώντας κατά την έναρξη συνεδρίασης του 150μελούς νέου θρησκευτικού συμβουλίου Σούρα, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν κατηγόρησε εκ νέου το Ιράν για «την προώθηση της τρομοκρατίας, την υποστήριξη στον σεχταρισμό και τον εξτρεμισμό».

Ζήτησε έτσι να υιοθετηθεί «αποφασιστική στάση εναντίον του Ιράν» ώστε να εγγυάται τη «δραστική αντιμετώπιση» των προσπαθειών του «να αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής και να αναπτύξει το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του».

Χαρακτήρισε το Ιράν «υπ' αριθμόν 1» απειλή για τη Σαουδική Αραβία και κατήγγειλε τους Υεμενίτες Σιίτες Χούτι στην Υεμένη πως με τις επιθέσεις με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύουν εναντίον της χώρας του παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Αποσιώπησε τελείως τις ευθύνες της Σαουδικής Αραβία στην καταστροφή της Υεμένης μέσω της ιμπεριαλιστικής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει σε βάρος της από το 2015.

Νωρίτερα χτες η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ σε εμπιστευτική έκθεσή της, που επικαλείται το πρακτορείο ΑΡ, αναφέρει πως το Ιράν συνεχίζει να αυξάνει την ποσότητα ασθενώς εμπλουτισμένου ουρανίου πέραν των ορίων που είχε θέσει η διεθνής συμφωνία του 2015, την οποία εγκατέλειψαν μονομερώς οι ΗΠΑ το 2018.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org