Πέμπτη 10 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η αντίσταση στη «νέα τάξη» δε διώκεται

Αναβλήθηκε για σήμερα η δίκη του Ζαχαρία Καρακίτσιου

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Κομμουνιστών έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης
Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Κομμουνιστών έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης
Αναβλήθηκε για σήμερα η εκδίκαση της Εφεσης που άσκησε εναντίον της πρωτόδικης ποινής του, ο Ζαχαρίας Καρακίτσιος, στέλεχος της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ και δημοτικός Σύμβουλος Λιτόχωρου. Η δίκη θα γίνει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Α` Βαθμού.

Χτες, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, δεκάδες νέοι, φοιτητές και απλοί πολίτες, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο διωκόμενο κομμουνιστή, διαδηλώνοντας πως «η αντίσταση στη Νέα Τάξη είναι δικαίωμα και υποχρέωση». Παράλληλα, πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση με ενημερωτικό υλικό και κάλεσαν τους εργαζόμενους, όλο το λαό να καταδικάσει και να αντιπαλέψει την προσπάθεια φίμωσης του πατριωτικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που σήμερα εκφράζεται με τη δίωξη του Ζ. Καρακίτσιου.

Τον Απρίλη του 2000, είχε καταδικαστεί σε 10 μήνες φυλάκιση με τις στημένες κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, και την παράβαση του άρθρου 45 του κ.ο.κ., επειδή αμύνθηκε στη βάρβαρη επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του άνδρες της αστυνομίας και του λιμενικού, προκειμένου να τον συλλάβουν και να τον απομακρύνουν από το λιμάνι της Γρίτσας Λιτόχωρου, το οποίο εκείνες τις ημέρες είχε μετατραπεί σε αποβατικό σταθμό του στρατού των ΗΠΑ.

Χτες μέσα στο δικαστικό μέγαρο, δεκάδες στελέχη του Κόμματος από την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν στο πλευρό του διωκόμενου κομμουνιστή. Και με δηλώσεις τους περιέγραψαν τον πραγματικό στόχο της δίωξης.

«Η σημερινή δίωξη αναδεικνύει τη ροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στον αυταρχισμό», σχολίασε ο Γ. Νταφούλης Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και σημείωσε: «Η μόνη απάντηση είναι η συσπείρωση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων ενάντια στην πολιτική του αυταρχισμού».

«Το δικαίωμα της αντίστασης είναι αναφαίρετο και κανένας δεν μπορεί να το πατάξει», δήλωσε ο Α. Τζέκης βουλευτής του ΚΚΕ.

Και ο Ζ. Καρακίτσιος, εξέφρασε την ελπίδα πως τελικά «το δικαστήριο δε θα ποινικοποιήσει αυτή την πράξη διαμαρτυρίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ