Πέμπτη 10 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ
«Βολιδοσκόπηση» της Ειρ. Παπά

Λίγους μήνες μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι δημοτικές εκλογές αποτελούν «πολιτική αναμέτρηση» για την κυβέρνηση και μια βδομάδα μόλις πριν τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ με θέμα τις δημοτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ φροντίζει να μετατρέψει την πορεία προς την εκλογική διαδικασία σε «σόου». Το παραπάνω κλίμα καλλιεργήθηκε και αναπαράγεται μέσα από την τροφοδότηση της ειδησεογραφίας με δηλώσεις και πληροφορίες γύρω από την ενδεχόμενη υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας της ηθοποιού κ. Ειρήνης Παπά.

Χτες η ίδια η κ. Παπά ερωτηθείσα σχετικά απάντησε ότι αναμένει επίσημη πρόταση από το ΠΑΣΟΚ για να τοποθετηθεί, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα εφόσον της γίνει επίσημη πρόταση, ενώ είπε ότι ήδη «έχει βολιδοσκοπηθεί αμυδρώς» από στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα ο Τηλ. Χυτήρης - που ισχυρίστηκε ότι «ισχύει»... η δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι δημοτικές είναι «πολιτική αναμέτρηση» - δήλωνε ότι του «φαίνεται καλή ιδέα» η υποψηφιότητα της κ. Παπά λόγω της «διεθνούς της ακτινοβολίας», για να συμπληρώσει ότι «είναι το κόμμα το οποίο θα αποφασίσει για τις υποψηφιότητες». Με ανάλογο τρόπο τοποθετήθηκε και το μέλος του ΕΓ Μ. Νεονάκης, ο οποίος ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να ολοκληρώσει το θέμα των υποψηφίων του εντός του Γενάρη - Φλεβάρη.

Ας σημειωθεί, δε, ότι με αφορμή δημοσιεύματα περί δημοσκόπησης στο Δήμο της Αθήνας που έγινε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ και αφορούσε βουλευτές της Α` Αθήνας και στελέχη του Κινήματος, το γραφείο Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη εξέδωσε χτες ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «το ΠΑΣΟΚ ούτε παρήγγειλε ούτε έχει στη διάθεσή του οποιαδήποτε τέτοια δημοσκόπηση που να αξιολογεί βουλευτές και στελέχη του Κινήματος για το Δήμο της Αθήνας».

Για Τσοχατζόπουλο

Σε ό,τι αφορά τώρα το εσωκομματικό τοπίο στο ΠΑΣΟΚ, το θέμα που δημιούργησαν οι δηλώσεις του Α. Τσοχατζόπουλου στην ΕΤ-3, που στράφηκε εναντίον της τακτικής του λεγόμενου σκληρού ροκ, επιδιώκεται να υποβαθμιστεί. Ερωτηθείς σχετικά ο Τηλ. Χυτήρης, απάντησε χτες ότι «ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι γνωστό, ιστορικό στέλεχος του Κινήματος» και ότι ο ίδιος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος «δεν κρίνει τις απόψεις των στελεχών, όποιες και αν είναι αυτές», για να καταλήξει ότι οι δηλώσεις του υπουργού ερμηνεύτηκαν... λάθος, λέγοντας «νομίζω ότι πρέπει να ξαναδιαβάσετε τη συνέντευξή του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ