Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Νέα απεργία στις 19 Νοέμβρη

Νέα απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 19/11 και κάθοδο των εργαζομένων στην Αθήνα αποφάσισε χτες το Συντονιστικό των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, κλιμακώνοντας τον αγώνα για τη διασφάλιση της λειτουργίας της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού, οι εκπρόσωποι των πέντε επιχειρησιακών σωματείων και του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας αποτίμησαν θετικά την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και τη συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας στις 17 Οκτώβρη, καθώς και συνολικότερα τα αποτελέσματα του δεκάμηνου αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Παράλληλα, σημείωσαν ότι η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή των σχεδιασμών αυτών χωρίς να ενημερώνει τους εργαζόμενους για το πώς θα διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης, κάτω από ποιες συνθήκες και παραγωγικά χαρακτηριστικά. Το μόνο δεδομένο που έχουν οι εργαζόμενοι με βάση αυτόν το σχεδιασμό είναι ότι θα απολυθούν στο σύνολό τους και ότι η ΛΑΡΚΟ οδηγείται σε λουκέτο το επόμενο χρονικό διάστημα. Επισημάνθηκε επίσης ότι το «αντικοινωνικό πακέτο» που τάζει η κυβέρνηση στοχεύει στον αποπροσανατολισμό και τη χειραγώγηση των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν η προκήρυξη της νέας 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στο σύνολο των εγκαταστάσεων της ΛΑΡΚΟ και το νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Επιπλέον, μετά τις πιέσεις των σωματείων, η τοπική διοίκηση του εργοστασίου της Λάρυμνας προχώρησε σε σύσκεψη, όπου συζητήθηκε η λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ