Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Οξύνεται η αντιπαράθεση, με εικόνες «αποκάλυψης»

Ο Τραμπ συνεχίζει να μιλάει σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας

Copyright 2020 The Associated

Ο Τραμπ συνεχίζει να μιλάει σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Καθώς κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης Τρίτης στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικάνους Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει την προσπάθεια να παρουσιάσει μια εικόνα «αποκάλυψης» αν εκλεγεί ο αντίπαλός του, ο υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς Τζο Μπάιντεν. Κάνει λόγο για «τα παιδιά που θα μείνουν χωρίς σχολεία, χωρίς τελετές αποφοίτησης, χωρίς Γιορτή των Ευχαριστιών, χωρίς Χριστούγεννα και χωρίς εορτασμούς για την εθνική επέτειο της Ημέρας Ανεξαρτησίας στις 4 Ιούλη», επίσης για αύξηση φόρων και επιδείνωση των συνθηκών ζωής για τους εργαζόμενους ...λόγω των «αριστερών - σοσιαλιστικών ιδεών» του αντιπάλου του.

Ο Μπάιντεν, που προτιμάει τις συνεντεύξεις σε πανεθνική κλίμακα, πρόκειται να επιστρατεύσει το Σάββατο, σε προεκλογική συγκέντρωση, τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς θα εμφανιστούν μαζί στη σκηνή. Ηδη πάντως έχουν ψηφίσει πάνω από 709 εκατομμύρια ψηφοφόροι (με επιστολική ψήφο ή διά ζώσης), ενώ ο Μπάιντεν φέρεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις μέχρι και με 12 μονάδες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο, με δεδομένο και το πολύπλοκο εκλογικό σύστημα. Επίσης, τις τελευταίες μέρες μια μερίδα Ρεπουμπλικάνων, που διαφωνούν με τον Τραμπ και δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τον Μπάιντεν, εμφανίζονται σε διάφορα ΜΜΕ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Φιλαδέλφεια

Το ίδιο διάστημα οξύνεται περαιτέρω το κλίμα κοινωνικής όξυνσης, με αφορμή την έξαρση της αστυνομικής βίας.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης, για δεύτερη συνεχή βραδιά, μετά τη νέα εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανού, του 27χρονου Γουόλτερ Γουάλας τη Δευτέρα στη Φιλαδέλφεια από καταιγιστικά πυρά αστυνομικών, επειδή κρατούσε στα χέρια του ένα μαχαίρι.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τις συλλήψεις πολλών δεκάδων ατόμων. Ανάμεσα στους τραυματίες αναφέρθηκαν τουλάχιστον 30 αστυνομικοί, αλλά και ο οπερατέρ του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου «Channel One TV», που μεταφέρθηκε με διάσειση σε νοσοκομείο της πόλης.

Ωρες μετά, οι αρχές της πόλης αποφάσισαν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. έως τις 6 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ