Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκτός φυλακής τον επόμενο χρόνο οι κατάδικοι για το «Noor 1»

Εκτός φυλακής θα βρίσκονται τον επόμενο χρόνο όλοι οι καταδικασθέντες στη δίκη του «Noor One» που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης, το μεγαλύτερο φορτίο που πέρασε από την Ευρώπη, μετά τη χτεσινή τελική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά.

Σε καθένα από τους Ευθύμιο Γιαννουσάκη, Γιώργο Μπουρδούβαλη και τρεις Τούρκους κατηγορούμενους επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης, μετά τις συγχωνεύσεις, 18 χρόνων. Υπενθυμίζεται ότι όλοι είχαν ισόβιες καθείρξεις από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, οι οποίες «έσπασαν» στο Εφετείο, με τη χορήγηση από το δικαστήριο του ελαφρυντικού της καλής διαγωγής μετά την πράξη. Ετσι οι καταδικασμένοι σε 18 χρόνια κάθειρξη μπορούν να αποφυλακιστούν έχοντας εκτίσει το 1/5 της πραγματικής ποινής και τα 3/5 με τον ευνοϊκό υπολογισμό των ημερομισθίων εργασίας κατά την φυλάκισή τους. Ο εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης π.χ. αναμένεται να μείνει ελεύθερος τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

Στον Σταύρο Λάγιο, πρώην συνεργάτη του εφοπλιστή Γιαννουσάκη, το δικαστήριο επέβαλε αρχικά ποινή 5 χρόνια, την οποία ανέστειλε με την επιβολή περιοριστικών όρων. Στον Τούρκο διερμηνέα Αξακάλ επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων που επίσης ανεστάλη.

Στον Κωνσταντίνο Καρτσώνη, ιδιοκτήτη της αποθήκης στο Κορωπί, όπου βρέθηκαν τα ναρκωτικά, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 χρόνων, η ίδια που επιβλήθηκε και στον Ιρανό συνοδό του φορτίου, Μπονιάντ.

Με την ανακοίνωση της απόφασης, η πρόεδρος του δικαστηρίου υπογράμμισε επίσης πως, κατά την άποψη της έδρας, θα έπρεπε οι βασικοί κατηγορούμενοι να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη, ωστόσο από τα ελαφρυντικά που τους χορηγήθηκαν, επιβλήθηκαν οι ανωτέρω ποινές.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org